Найбільш оптимальна кандидатура: Парубій розповів, кого президент розглядає на посаду генпрокурора

Спікер парламенту розраховує, що Рада схвалить подання Порошенка в особі Юрія Луценка на посаду генерального прокурора вже наступного тижня.

Андрій Парубій. Фото:rian.com.ua

Президент Петро Порошенко розглядає на посаду генпрокурора лише кандидатуру керівника парламентської фракції БПП Юрія Луценка. Про це заявив спікер ВР Андрій Парубій під час інтерв'ю 5 каналу, інформують Патріоти України.

"У розмові з президентом інших кандидатур не було озвучено", - сказав він. Парубій також зазначив, що вважає кандидатуру Луценка "найбільш оптимальною".

Парубій розраховує, що Рада схвалить подання Порошенка на посаду генерального прокурора вже наступного тижня.

Нагадаємо, 21 квітня Луценко заявив, що через зміни у закон про прокуратуру скоро генпрокурор буде позбавлений будь-якої влади і пообіцяв, що не стане "декоративним генпрокурором".

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...