"Нам не мешает": У США прокоментували заяви Росії про розміщення зенітно-ракетної системи С-400 в Сирії

Запевнили - їх планам це не зашкодить.

Ілюстрація: ЖЖ

Рішення Росії направити в Сирію зенітну ракетну систему С-400 "Тріумф" не зашкодить американським ВПС продовжити там власну операцію проти угруповання "Ісламська держава" (ІД). Про це заявив у середу в інтерв'ю газеті Air Force Times генерал-лейтенант Чарльз Браун, який відповідає за військово-повітряні операції в Центральному командуванні (СЕНТКОМ) збройних сил США, повідомляють Патріоти Україн.

"Це дійсно трохи ускладнює ситуацію, і нам доведеться про це подумати, але ми продовжимо робити нашу роботу, щоб розгромити "Даеш" (ІДІЛ - УНІАН), - сказав він з приводу відправки до Сирії російських ЗРК, використавши при цьому арабську назву ІД.

Відзначається, що в зону оперативної відповідальності СЕНТКОМ входить Близький Схід. Браун нагадав, що міністерства оборони США і Росії підписали Меморандум про взаєморозуміння з питань запобігання конфліктних ситуацій при проведенні військово-повітряних операцій в Сирії і дотримуються досягнутих домовленостей. "У нас досить хороший зв'язок з російською стороною", - повідомив американський генерал.

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...

Семеро солдатів армії РФ відмовилися від виконання бойового завдання (аудіо)

вівторок, 7 травень 2024, 20:18

Семеро російських солдатів, які нині перебувають у селі Новоборове на Луганщині, відмовились від виконання бойового завдання. Про це стало відомо із перехопленої розмови, аудіозапис якої опублікувало Головне управління розвідки Міноборони України, пере...