"Нам не нужен такой Трамп!": В РФ відреагували на ляпас з-за океану

Росіяни бурхливо відреагували на внесений до Конгресу США законопроект про створення спеціальної міжвідомчої комісії, яка запобігатиме спробам Москви надавати прихований вплив на народи і уряду.

"Трамп точно наш?!!". Фото: Обозреватель.

У Росії активно коментують рішення США посилити боротьбу з пропагандою з Росії. "Трамп доставляє росіянам все більше розчарувань. Може, нацлідером слід призначити президентом США іншу людину?" - Пише в коментарях до відповідної новини один з читачів на російському сайті "Ехо Москви", повідомляють Патріоти України

"Трамп-пам-памская зрада підкралася непомітно ... Трамп точно НАШ??", - пишуть за ним інші.

"Ну, чекаємо він нашої Думи адекватну відповідь в бюджеті? Почалася холодна війна. Змагатися з США фінансово - просто нерозумно. Значить знову будуть бомбити Воронеж)" - зазначає ще один читач "Ехо Москви".

Варто зазначити, що автори зазначеного американського законопроекту - сенатор від Демократичної партії Кріс Мерфі, а також республіканець Роб Портман. А Дональд Трамп, як відомо, був висунутий в президенти саме від Республіканської партії.

Як пише американське видання The Hill, за документ проголосували 390 конгресменів, проти - тільки 30. Відповідно до законопроекту, в США буде створена спеціальна міжвідомча комісія, яка запобігатиме спробам Москви надавати прихований вплив на народи і уряду. До складу групи увійдуть представники офісу директора національної розвідки, міністерств юстиції, фінансів, енергетики, держдепартаменту і ФБР. Вони, як передбачається, будуть заважати Росії поширювати завідомо неправдиву інформацію, порушувати права людини, маніпулювати ЗМІ і фінансувати агентів впливу, пояснює видання.

Ще одне нововведення - російським дипломатам дозволять від'їжджати далі ніж на 40 км від посольства або консульства, тільки якщо за попередні чотири місяці вони не порушили правил і кожен раз повідомляли владу США про далекі поїздки.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...