Напередодні вересневого перемир'я в зоні АТО загинув український боєць

Після перемовин у Мінську 26 серпня сторони узгодили 31 серпня як день "тиші" і, як очевидно, одразу свої обіцянки і порушили.

Російські бойовики традиційно порушили режим "тиші". Фото: novyny.online.ua.

Українські військові не надто розраховують на чесність противника в питанні оголошеного вересневого перемир'я. І підстав для цього - достатньо. Вчора, 31 серпня, в той час, коли вже мав бути припинений вогонь в зоні АТО, російські найманці застосували стрілецьку зброю і в бою під Богданівкою загинув український військовий. Про це повідомив прес-офіцер української сторони СЦКК підполковник Вадим Бакай на сторінці штабу АТО у Facebook, передають Патріоти України.

Як відомо, 26 серпня у Мінську було домовлено про припинення вогню по всій лінії розмежування з 00.00 години 1 вересня.

"За згодою сторін режим "тиша" було введено на один день раніше, ніж було зазначено у Мінську. Незважаючи на це, незаконні збройні формування вже о 00.05 години 31 серпня почали порушувати режим припинення вогню, і до ранку неодноразово застосовували стрілецьку зброю", – йдеться у повідомленні.

"Вранці навіть відбулося бойове зіткнення між українськими військовослужбовцями та ворожою ДРГ в районі населеного пункту Богданівка. На жаль, під час цього бою загинув військовослужбовець ЗС України", – інформує штаб.

"А станом на 20.00 годину бойовики почали застосовувати й міномети. Спостерігачі української сторони СЦКК зафіксували 26 пострілів по позиціях ЗС України зі 120-мм мінометів" – додав прес-офіцер.

У штабі АТО вбачають у діях бойовиків провокації і доказ того, що вони не збираються виконувати домовленості щодо дотримання режиму "тиші".

Водночас, міністр оброни Степан Полторак сказав журналістам біля університету оборони, що з опівночі четверга, 1 вересня, жодного обстрілу на Донбасі не зафіксовано.

"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...