Нардепи провалили законопроект про введення санкцій проти Януковича і його оточення

У санкційному списку - 21 прізвище, серед них - Віталій Захарченко, Віктор Пшонка, Микола Азаров та інші.

В.Янукович. Фото: Обозреватель.

Під час ранкового засідання Верховна Рада не змогла ухвалити постанову про санкції проти екс-президента України Віктора Януковича і ряду екс-чиновників. Про це повідомляє видання "ГОРДОН", передають Патріоти України.

"За" проект "Постанови про заходи захисту національних інтересів, національної безпеки, суверенітету і територіальної цілісності України, протидії терористичній діяльності" проголосували 202 народних депутата, "проти" - ніхто, троє парламентаріїв утрималися.

У пояснювальній записці зазначається, що "існує гостра необхідність різнопланової протидії агресії Російської Федерації в особі тісно пов'язаних з нею осіб", зокрема, екс-президента Віктора Януковича, екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка, колишнього генпрокурора Віктора Пшонки, екс-прем'єр -міністра Миколи Азарова та інших. Всього в списку 21 особа.

"Зазначені особи причетні до кривавого розгону мирних мітингувальників і їх розстрілу під час Революції гідності, і в даний час оголошені в міжнародний і міждержавний розшук, оскільки ховаються від органів досудового розслідування", - йдеться в записці.

Проектом пропонувалося схвалити і внести на розгляд Ради національної безпеки і оборони України пропозиції щодо застосування персональних санкцій "за створення реальних і / або потенційних загроз національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальної цілісності України, сприяння терористичній діяльності".

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...