"Наркомани на Троєщині вже годинник не носять, звіряючи час по патрульній машині, що проїжджає повз": Луценко закликав поліцейських змінювати маршрути патрулювання

Генпрокурор просив патрульних "виходити з автомобілів" і "спілкуватися з людьми".

Юрій Луценко. Фото:ru.golos.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко закликає патрульних поліцейських міняти маршрути пересування і час появи авто в певному місці міста. Про це він сказав у середу на засіданні комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, звертаючись до О.Фацевича, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

"Патруль ефективно діє, якщо він пов'язаний з системою відеоспостереження. Патруль, який їздить в Києві вже рік, не змінюючи маршрутів, пан Фацевич (керівник патрульної поліції України Олександр Фацевич – ред.). Я вже точно знаю, о котрій годині ночі я зустріну вашу патрульну машину, з якої ще ніколи ніхто не виходив", – сказав Луценко.

Генпрокурор закликав патрульних "міняти маршрути", "виходити з автомобілів" і "спілкуватися з людьми".

"Наркомани на Троєщині вже годинник не носять, вони звіряють час по патрульній машині, що проїжджає повз", – сказав голова ГПУ.

Також, за його словами, міській владі Києва слід подумати про встановлення камер відеоспостереження. Тоді, за словами генпрокурора, пересування по місту поліцейських патрулів буде більш цілеспрямованим.

"А просто патруль, без відеоспостереження, без виходу поліцейських з автомобілів неефективний", – сказав Луценко. При цьому він зауважив: "Це не спроба принизити роботу патрульних – це доведений факт".

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...