Народ переміг: Зі сварками й під охороною цілої "армії" КС не ухвалив скасування закону про люстрацію

Суддя Шаптала, яка підготувала проект рішення про скасування вимоги люстрації високопосадовців часів Януковича, дала інтерв'ю, де заявила, що це лише робочий варіант, а рішення може бути іншим.

Конституційний суд України. Фото: socportal.info.

На закритому засіданні Конституційного суду щодо Закону "Про очищення влади" була спроба провести попереднє голосування за скасування статей документу. Про це повідомив у Facebook нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв, передають Патріоти України.

"Троє з 10 учасників засідання, які вважалися готовими до цього рішення, відмовилися брати участь у голосуванні. Серед них і голова КСУ Баулін, який є одним з фігурантів кримінальної справи про надання Януковичу диктаторських повноважень. Жодного рішення не ухвалили", - заявив він.

"Суддя, який дає цю інформацію, сказав, що всі були знервованими та сварилися на нас. В приміщеннях навколо було багато охорони", - додав депутат. Також він зазначив, що суддя Шаптала, яка підготувала проект рішення про скасування вимоги люстрації високопосадовців часів Януковича, дала інтерв'ю Судовоюридичній газеті, де заявила, що це лише робочий варіант, а рішення може бути іншим. "Також вона повідомила, що судді хочуть звернутися до Генпрокуратури, щоб та розслідувала виток інформації", - заявив Соболєв. Він закликав очільника ГПУ Юрія Луценка "оголосити цим тітушкам в мантіях підозри у цій самій справі про винесення завідомо неправосудного рішення, що змінило Конституцію в інтересах Януковича".

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...