Наступ на олігархат: Печерський суд заарештував майно народного депутата України

Арешт на нерухоме майно підприємств Костянтина Жеваго було накладено у рамках розслідування Генпрокуратурою фінансової угоди посадових осіб банку "Фінанси та Кредит", які незаконно вивели активи банку на суму понад 1 млрд грн.

К.Жеваго. Фото: Аргумент.

Печерський районний суд Києва заарештував нерухоме майно 4 підприємств, афілійованих з бізнесменом, депутатом Верховної Ради Костянтином Жеваго (позафракційний). Про це йдеться у рішеннях Печерського райсуду Києва, передають Патріоти України.

Мовиться про виробника великовантажних автомобілів компанію "АвтоКрАЗ" (Кременчук, Полтавська область), виробника шин компанію "Росава" (Біла Церква, Київська область), а також Токмацький ковальсько-штампувальний завод (Запорізька область) і Стаханівський вагонобудівний завод (Луганська область).

Відзначається, що арешт на нерухоме майно цих підприємств був накладений у рамках розслідування Генпрокуратурою фінансової угоди посадових осіб банку "Фінанси та Кредит", які за допомогою нерезидентів України, в тому числі офшорної компанії Nasterno Commercial Limited (кінцевим бенефіціарним власником є колишній помічник Жеваго Олександр Демченко), незаконно вивели активи банку на суму понад 1 млрд грн.

Слідство також встановило факт попередньої змови з іншими особами та укладення договору поруки з банком Meinl Bank AG (Австрія).

У грудні суд заарештував майно колишнього заступника голови правління банку Ігоря Копертехина по цій же справі.

У січні суд продовжив арешт Демченку по справі про виведення активів банку "Фінанси і Кредит" до 20 лютого.

Таких технологій нема у Китаю, тим більше у Росії: Американський F-16 під управлінням ШІ успішно провів учбовий бій з пілотованим візаві

неділя, 5 травень 2024, 7:15

У США винищувач F-16 здійснив політ під управлінням штучного інтелекту. У цей час в кабіні перебував міністр повітряних сил США Френк Кендалл. Про це у суботу, 4 травня, повідомило Associated Press. . Зазначається, що ШІ не просто керував літаком, а ...

"Слів багато, але мало дій": Французька армія не готова до такої війни, як в Україні, - європейський генерал

неділя, 5 травень 2024, 6:39

Французька армія не здатна потягнути війну, яку ведуть зараз ЗСУ. А заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність відправити війська в Україну, є порожніми балачками. Про це в інтерв’ю виданню Boulevard Voltaire заявив відставний французьки...