За клопотанням ГПУ: У Швейцарії арештували майно "банкіра" Курченка

Усього арештовано коштів у сумі близько 2 млн доларів США.

Сергій Курченко. Фото: соцмережі.

За клопотанням Генеральної прокуратури України компетентними органами Швейцарської Конфедерації арештовано майно "банкіра" Сергія Курченка. Про це повідомила речниця Генерального прокурора України Лариса Сарган, передають Патріоти України.

Вона зазначила, що про підозру в участі у злочинній організації Януковича та у вчиненні низки особливо тяжких злочинів у її складі зокрема повідомлено службовим особам ПАТ "Брокбізнесбанк", який за даними слідства був підконтрольний учасникам злочинної організації.

"У ході розслідування встановлено, що за участь у злочинній організації та вчинюваних нею злочинів один із колишніх службових осіб ПАТ "Брокбізнесбанк» отримував значні суми коштів. За повідомленням компетентних органів Швейцарської Конфедерації встановлено один з рахунків, на який за даними слідства перераховувались злочинним шляхом здобуті кошти, а також рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємств на території цієї держави", – написала Сарган.

Наразі вжитими заходами кримінально-правового характеру за запитом Генеральної прокуратури України про міжнародну правову допомогу на вказаних вище рахунках арештовано кошти в загальній сумі 2 млн доларів США.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...