НАТО дав зрозуміти Туреччині, що та не зможе розраховувати на підтримку у конфлікті з Росією

Альянс не допомагатиме Анкарі, якщо вона спровокує з Москвою збройний конфлікт, бо зобов'язання захисту країн-членів НАТО працює лише у випадку безпосереднього нападу на одну з учасниць військового союзу.

Якщо Туреччина розв'яже збройний конфлікт з РФ, НАТО не підтримає Анкару. Ілюстрація:www.dw.com

НАТО дав зрозуміти Туреччині, що вона не зможе розраховувати на підтримку з боку Північноатлантичного альянсу в разі, якщо спровокує збройний конфлікт із Росією. Про це заявив міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"НАТО не має дозволити втягнути себе в збройну ескалацію з Росією через нинішню напруженість у відносинах між РФ і Туреччиною", - сказав Ассельборн, зробивши заяву від імені всіх союзників НАТО.

За його словами, зобов'язання захищати кожного члена НАТО поширюються тільки на ті випадки, "якщо одна з держав-членів піддається безпосередньому нападу".

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...