НАТО на півночі: Норвегія створює новий армійський підрозділ за 100 км від кордону з Росією

Підрозділ буде сформовано з 150 солдат строкової служби і 46 офіцерів за контрактом.

Норвегія створює новий армійський підрозділ за 100 км від кордону з Росією. Фото: news2day.ru.

З метою захисту від непередбачуваних дій Росії, Норвегія оголосила про масштабне зміцнення своєї обороноздатності і модернізацію військового сектора. У гарнізоні Сор-Варангер (в годині їзди від кордону з Росією) базуються понад 200 військовослужбовців з легким зенітним і протитанковим озброєнням, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Норвегія - це НАТО на півночі", - каже член парламенту Франк Бакке-Йенсен, який представив новину про розміщення рейнджерів в гарнізоні.

Протитанкова зброя може зупинити танки і зенітні установки, а також збивати вертольоти.

"Ви двічі подумаєте, перш ніж перетнути кордон, коли ви знаєте, що є така зброя", - пояснює Бакке-Йенсен.

Підрозділ буде сформовано з 150 солдат строкової служби і 46 офіцерів за контрактом. Сьогодні в гарнізоні служать 600 прикордонних солдатів-строковиків і офіцерів, багато з них розгорнуті уздовж 196 кілометрів сухопутного кордону з Росією.

"Завдання рейнджерів - затримати можливу атаку на Норвегію, поки країна отримає допомогу від союзників", - пояснює депутат.

Менш ніж за годину їзди від норвезького кордону, в Росії є два гарнізони. 200-я окрема мотострілецька бригада і 61-я бригада морської піхоти в Печензі мають на озброєнні танки і іншу бронетехніку.

Ще один гарнізон, який є частиною нової російської арктичної бригади в Алакурти, розташований на південь від Кольського півострова.

В РНБО відреагували на повідомлення, що 3-тя штурмова бригада ЗСУ відмовилась виконати наказ Сирського зупинити прорив фронту під Очеретиним"

четвер, 2 травень 2024, 10:00

За повідомленням Центру протидії дезінформації при РНБО України, 2 травня російська пропаганда запустила 2 фейки. Фейк: Зрадник України Прозоров заявив: "Трагедія в Одесі 2 травня 2014 року була чітко спланованою операцією, а не трагічним збігом обстав...

"Загін задоволень" Кім Чен Ина: Скільки незайманок корейці приносять у жертву своєму комуністичному божеству

четвер, 2 травень 2024, 9:34

Отакий соціалізм вибудували в КНДР. От за це було пролито кров мільйонів людей. Щороку диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин нібито відбирає 25 незайманих дівчат для свого "загону задоволень". Про це розповіла Пак Енмі, яка втекла з КНДР. . За словами П...