НАТО попереджало Болгарію про небезпеку: На саміті ЄС спецслужби Путіна потрапили в скандал з масовим прослуховуванням політиків

Першим підозру про масове прослуховування в болгарській столиці ще два тижні тому висловив відомий болгарський журналіст в ефірі найбільшого телеканалу bTV.

Росіяни прослуховували готель у столиці Болгарії. Фото: соцмережі.

Російські спецслужби масово прослуховували європейських лідерів в Софії з січня по липень 2018 року. Про це повідомляє The insider, передають Патріоти України.

Як повідомляє видання, в Болгарії вибухнув скандал через масове прослуховування російськими спецслужбами європейських лідерів в Софії під час саміту в Софії. Зазначається, що власника не врятували від слідства ні дружба з владою, ні "червоні чемодани".

Першим підозру про масове прослуховування в болгарській столиці ще два тижні тому висловив відомий болгарський журналіст в ефірі найбільшого телеканалу bTV, Григір Лілов. Репортера попросили прокоментувати масові обшуки в готелі "Марінельо" в престижному районі Софії Лозенець - саме цей готель приймала лідерів ЄС під час самітів.

"Готель прослуховувався від підвалу і до даху - причому аж ніяк не якоюсь там болгарською спецслужбою", - заявив Григір Лілов в ефірі телебачення. Онлайн видання Faktor.bg цитує колишнього офіцера болгарської розвідки, на думку якого "найімовірніше, гості під час болгарського головування в ЄС, прослуховувалися російськими спецслужбами, під час проживання в столичному готелі "Марінельо". За словами цього джерела, саме РФ демонструвала найбільший інтерес до дискредитації Софії під час головування в ЄС.

Розвідка і спецслужби НАТО і ЄС багаторазово попереджали болгарських колег про те, що держава "є об'єктом гібридної війни, яку веде Кремль". Як повідомляє видання, екс-посол Болгарії в Москві Іліян Василів, підтвердив, що цей готель завжди використовувався російськими спецслужбами. "Болгарське Держагентство нацбезпеки ДАНС протистояти СЗР і ГРУ просто б не змогла", - зазначив він.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...