НАТОвська солідарність: Мальта та Словаччина відкликають своїх послів з Росії

Разом з тим, у цих країнах вирішили не висилати російських дипломатів за прикладом більшості країн ЄС.

Ілюстрація:Високий Замок

Мальта оголосила про відкликання свого посла в Росії для консультацій у зв'язку з отруєнням колишнього полковника ГРУ РФ Сергія Скрипаля в британському Солсбері. У своєму "Твіттері" уряд Мальти висловив "повну солідарність з урядом Великобританії на тлі цього серйозного виклику нашій спільній безпеці". Про це пише УНІАН, зазначають Патріоти України.

Між тим, як передає Reuters з посиланням на заяву Міністерства закордонних справ Мальти, влада острівної держави вирішила не висилати російських дипломатів за прикладом більшості країн ЄС, пояснивши, що такий крок буде означати «кінець дипломатичних відносин» з Росією через нечисленність мальтійської дипмісії в РФ.

До такого ж кроку вдалися і влада Словаччини. Як заявив журналістам глава словацького МЗС Мирослав Лайчак, главу дипмісії з Росії відкликають вперше за 20 років. Це пов'язано із звинуваченнями з боку Лондона на адресу Москви у "справі Скрипаля".

"Що стосується звернення Великобританії про те, щоб її союзники вислали зі своїх країн дипломатів, що працюють в якості незадекларованих співробітників спецслужб, то ми сприймаємо його дуже серйозно, розглядаємо. Я перебуваю в контакті з керівниками нашої країни і з зарубіжними партнерами", - сказав Лайчак.

Він додав, що планує обговорити це питання з главою контррозвідки SIS. За його словами, остаточне рішення про висилку залишається за керівництвом країни.

Довгострокова операція: "Відбивати Крим набагато легше, ніж Донбас", - військовий експерт

понеділок, 6 травень 2024, 8:22

Україна методично знищує російську протиповітряну оборону в Криму. Військовий аналітик Петро Черник розповів charter97, наскільки це важливо й коли чекати знищення Кримського мосту, передають Патріоти України. «Крим — це велика військова база. Якби вда...

Концерт Кобзона знов збирає тисячний аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 6 травня

понеділок, 6 травень 2024, 8:09

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 06.05.24 орієнтовно склали: