Навіки разом з Москвою: "Опозиційний блок" збирає підписи під альтернативним зверненням до Константинопольського патріарха

Екс-регіонали назвали "політичними авантюристами" своїх колег, які бажають незалежності для українських православних вірян.

Представники Опоблоку. Фото: Депо.

Народні депутати України, які не входять до парламентської більшості, почали збір підписів під альтернативним зверненням до Вселенського патріарха, предстоятеля Константинопольської православної церкви Варфоломія I. Про це повідомляє прес-служба Опозиційного блоку, передають Патріоти України.

Автори звернення просять Варфоломія I благословення для народу і Української Православної Церкви, щоб вона "і далі могла залишатися консолідуючим фактором для мільйонів православних українців, які з надією очікують від церковної ієрархії, що правдивість канонічного устрою Церкви не буде поставлена під сумнів через втручання політиків в церковне життя".

У тексті, зокрема, зазначається: «Ми дуже стурбовані ініціативами політичних авантюристів, які силою намагаються змінити існуючий канонічний устрій в Україні, створюючи тиск на православних єпископів і священиків, замовляючи в ЗМІ наклепницьку пропагандистську кампанію проти Церкви, розробляючи нові закони, які не відповідають європейським стандартам про релігійні права і свободи людини. Є всі підстави стверджувати, що такі дії свідомо спрямовані на ослаблення не тільки канонічної Церкви, але й українського суспільства, породжуючи нові джерела конфліктів на релігійному грунті, що послаблює Українську державу».

«Для нас як народних депутатів українського парламенту, є надзвичайно цінними Ваші особисті зусилля щодо подолання розділення українського Православ'я та затвердження на території України канонічного устрою, який є запорукою церковного світу, а отже - і стабільності в суспільстві і Українській державі», - з такими словами звертаються народні депутати до Вселенського Патріарха Варфоломія I.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...