Навіть будинок для качечки: Фонд Навального показав, як виглядає садиба "правої руки" Путіна (фото, відео)

Вартість резиденції Дмитра Медведєва оцінити складно, але автори розслідування припустили, що звести такий комплекс коштує не менше 25-30 млрд рублів.

Дмитро Медведєв. Фото:dt.ua

Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального показав резиденцію прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва біля міста Плесо в Івановській області. Відеоролик розміщений на їх каналі в Youtube, передають Патріоти України.

Це реконструйована історична садиба "Міловка" 1775 року побудови. Загальна площа резиденції - понад 80 гектарів. "Майже як 3 Кремля або 30 Червоних площ", - порівнює Навальний.

Територія прихована за 6-метровим парканом як з землі, так і з боку річки Волга, до якої вона примикає.

На території резиденції є: приватна пристань, два судна на повітряній подушці, лижний схил для катання на гірських лижах з підйомниками, дві станції спецзв'язку, три вертолітні майданчики, дві автостоянки, готель, будиночок для прислуги, будиночок для качечки, будинок з басейном, дошка для гігантських шахів і багато іншого.

"Її вартість ми навіть і оцінити не можемо - реконструкція старовинної садиби, будинків, басейн, готель, катання на лижах, підземні об'єкти. Припускаємо, що звести такий комплекс коштує не менше 25-30 млрд рублів", - говорить Навальний.

Він також розповідає, що на даний момент садиба знаходиться у власності некомерційного фонду по збереженню історико-культурної спадщини, якому її передарували в 2011 році.

До цього садиба знаходилася у власності фонду "Дар".

"Фонд тісно пов'язаний зі Світланою, навіть наглядову раду цього фонду очолював однокурсник Медведєва - Ілля Єлісєєв. Цьому фонду, за інформацією ЗМІ, 30 млрд рублів дали акціонери газової компанії "Новотек" Симоновський і Міхальсон. На ці гроші фонд і купив історичну садибу, реконструював і побудував об'єкти", - стверджує російський політик.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...