Навіть із забороною служіння: В УПЦ МП пригрозили своїм єпископам покаранням за участь в Об'єднавчому соборі

Відповідні заяви зробив митрополит Антоній, який де-факто керує Московським патріархатом в Україні.

Митрополит Антоній. Фото:Facebook

Єпископам УПЦ МП, які вирішать взяти участь в Об’єднавчому соборі православних церков в Україні, загрожує покарання аж до заборони служіння. Про це в інтерв’ю російському телеканалу НТН, текстову версію якого опубліковано на Facebook УПЦ МП, заявив керівник справами Української православної церкви митрополит Антоній, передають Патріоти України.

"Нашою церквою було ухвалено соборне рішення, яке є обов'язковим для виконання всіма вірними Української Православної Церкви. Це стосується і єпископату, і духовенства, і мирян. У цьому рішенні сказано конкретно, що брати участь в так званому "об'єднавчому Соборі" ніхто з нас не може", - розповів він.

За словами Антонія, відвідування цього собору єпископами УПЦ МП буде розцінено як "канонічне порушення", що призведе до відповідних дисциплінарних покарань.

"Це не покарання - "мечем рубаємо", а констатація того, що певний священнослужитель порушив архієрейську клятву і вийшов з канонічної Церкви, яка його народила як єпископа", - зазначив митрополит.

Він також підкреслив, що рішення про покарання ухвалюватиме Синод згідно з усіма церковними правилами, однак це покарання може означати навіть заборону служіння.

Як відомо. митрополит Антоній де-факто керує Московським патріархатом в Україні. Він є фігурою, яка повністю підпорядкована Москві, тому і рішення УПЦ МП копіюють позицію РПЦ.

Варто нагадати, що 19 листопада Вселенський патріархат підтвердив свої наміри надати Українській церкві Томос та офіційно анонсував проведення Об'єднавчого собору в грудні.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...