Навоювалися: В окупованому Новоазовську на Донеччині продовжують звозити поранених і вбитих бойовиків

Місцеві жителі розповідають, що "орки", яких так швидко відкликали з "відпустки" на той світ, ще й тижня не повоювали.

В окупованому Новоазовську на Донеччині третій день звозять поранених і вбитих бойовиків.  Фото: Joinfo.ua.

В окупованому Новоазовську кожен день проходять поминки за загиблими окупантам. Про це повідомляють місцеві жителі в соцмережах, пишуть Патріоти України з посиланням на "Факти".

«Третий день у нас по околицам Новоазовска (прикордонне місто на Азовському узбережжі Донецької області - ред.) рулят танки, а по городу проносятся „скорые“ с сиреной, и в кафе одни за одними справляют поминки — по „оркам“ (так местные жители именуют боевиков. — Авт.), которые еще пару недель назад в город заехали на новых „Уралах“, в новых формах и „бронниках“, довольные такие. Вчера в субботу поминали, и в воскресенье поминали. А „бахи“ из-под Саханки в сторону Широкино-Водяного вот уже больше недели не прекращаются», — пишуть жителі окупованого міста в соцмережах.

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, станом на неділю, 16 жовтня, в центральній районній лікарні Новоазовська перебували 23 важко поранених, а в морзі - 28 загиблих військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації.

У той же час в місті з'явилися і біженці з неволі.

«На улицах Новоазовска появилось много очень бедно и грязно одетых людей. Многие из них выпивши, видно, что неблагополучные. Говорят, что их вывезли из Саханки, близлежащих сел — Заиченко, Куликово. Это „эвакуировали“, так сказать, в тыл. Вывезли их боевики, которые разворачивают там свои огневые позиции. Видно, что этим людям некуда деться, и никому они на фиг не нужны. Не знаю, где их определили на ночевку, но по городу они бродят изможденные, крайне неухоженные, полуголодные. Эти люди нуждаются в элементарной одежде и еде», — пише житель Новоазовська.

Як повідомлялося раніше, «під вогнем артилерії калібру 122 мм виявилися позиції сил АТО в районах Широкиного, Лебединського, Водяного і Павлополя».

До вечора п'ятниці, 14 жовтня, з'явилася інформація про те, що бойовики, нібито, зайняли Водяне (населений пункт біля села Широкине на Азовському узбережжі Донеччини - ред.). Проте патріоти з Маріуполя заспокоїли населення, звісткою, отриманою від бійців з передової.

«Щоб заспокоїти українців відносно Водяного.
З того, що можна.
1. Водяне ніяка пи… та не захопила.
2. Техніки нагнали нехило виродки.
3. Атак не скажу скільки (ніззя) відбили.
4. Хлопці просять не бздіти. Все буде Україна!
Слава Україні! Героям слава!
Сьогодні особливо, як ніколи, молимось за тих, хто в бою».

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...