​Не більше, не менше: Влада Польщі звинуватила Туска у змові з Путіним

Чинний польський уряд висунув нові звинувачення до екс-прем’єр-міністра Польщі та нинішнього керівника Європейської Ради Дональда Туска. Наразі в спробах зам’яти розслідування Смоленської трагедії.

Антоній МацеревичЗвинувачем виступив очільник міністерства оборони Польщі Антоні Мацеревича, зазначають Патріоти України. Урядовець зокрема заявив, що під час свого прем’єрства Дональд Туск уклав незаконну угоду з Володимиром Путіним щодо відсутності розслідування трагедії, яка трапилась під Смоленськом, коли загинули всі пасажири екіпажу, в тому числі перші особи Польщі разом з президентом Качинським. В польському Міноборони вимагають, аби Дональд Туск поніс кримінальну відповідальність незалежно від того, яку посаду той займає.

Нагадаємо, це вже не вперше чинна польська влада зробила заяви проти Дональда Туска. Під час голосування за повторне обрання Туска президентом Європейської ради представники Польщі стали єдиними членами делегацій, які не підтримали його кандидатуру. Прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що Дональд Туск під час виконання своїх обов’язків президента Євроради порушив принципи нейтралітету втручанням у польську внутрішню політику.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...