Не для всіх і ненадовго: Лукашенко запровадив безвізовий режим для 80 країн

Документом встановлено безвізовий порядок в'їзду в Білорусь на термін не більше 5 діб для громадян 80 держав. Указ поширюється на 39 країн Європи, включаючи весь Євросоюз, а також Бразилію, Індонезію, США, Японію та інші держави.

Олександр Лукашенко. Фото:http://www.belaruspartisan.org/

Президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ про встановлення безвізового режиму для іноземних громадян. Але не для всіх. І ненадовго. Про це пише Informator.media, передають Патріоти України.

У прес-службі президента Білорусі відзначають: "Документом встановлюється безвізовий порядок в'їзду в Білорусь на термін не більше 5 діб при в'їзді через пункт пропуску через державний кордон Національний аеропорт Мінськ для громадян 80 держав. Указ поширюється на 39 країн Європи, включаючи весь Євросоюз, а також Бразилію, Індонезію, США, Японію та інші держави".

Крім того, у відомстві зазначили: "Документ спрямований на активізацію подорожей бізнесменів, туристів, приватних осіб, що мають загальногромадянські паспорти, і не буде поширюватися на іноземців, які здійснюють офіційні поїздки: дипломатичні, службові, спеціальні та інші прирівняні до них паспорти до уваги братися не будуть".

Повідомляється, що для в'їзду в безвізовому режимі необхідно мати при собі дійсний паспорт або інший замінюючий його документ для виїзду за кордон, грошові кошти (на кожен день перебування суму в валюті або білоруських рублях, еквівалентну не менше ніж дві базові величини = Br46), медичний страховий поліс на суму не менше 10 тис. євро, що діє в Білорусі.

Указ набуде чинності через місяць після офіційного опублікування.

"Для громадян В'єтнаму, Гаїті, Гамбії, Гондурасу, Індії, Китаю, Лівану, Намібії, Самоа обов'язковою додатковою вимогою є наявність в документі для виїзду за кордон дійсної багаторазової візи держав ЄС або Шенгенської зони з позначкою про в'їзд на їх територію, а також авіаквитків з підтвердженням в них вильоту з Національного аеропорту Мінськ протягом 5 днів з дати в'їзду", - йдеться в документі.

При цьому, даний порядок не поширюється на осіб, які прибувають в країну авіарейсами з Росії, а також мають намір здійснити виліт в аеропорти Росії (дані рейси є внутрішніми, прикордонний контроль на них не здійснюється).

Як відомо, між Білоруссю і Україною встановлено безвізовий режим.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...