Не допустити провокацій: Нуланд пояснила, чи вимагають США проведення виборів на Донбасі

"Ми не називали конкретних дат щодо того, коли мають відбутися вибори" - запевнила помічник Держсекретаря США.

Вікторія Нуланд. Фото:www.tvc.ru

Заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Вікторія Нуланд заявила, що під час зустрічей із народними депутатами України жодних конкретних дат щодо проведення виборів на непідконтрольних територіях Донбасу не називалося. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Українську правду.

"Повідомлення про нашу зустріч із представниками Верховної Ради вчора були зовсім неточними, ми не називали конкретних дат щодо того, коли мають відбутися вибори. Ми абсолютно чітко дали зрозуміти, що для проведення виборів відповідно до Мінських угод необхідно забезпечити мир, безпеку, ОБСЄ має отримати доступ, мають бути створені умови для кандидатів агітувати за себе, спілкуватися з виборцями", - заявила Нуланд на відкритій прес-конференції в Києві в середу.

За її словами, українська сторона працює над підготовкою таких виборів, але обов'язковою умовою для їх проведення залишається відновлення на Донбасі безпечної обстановки, "чого зараз там немає".

Як повідомлялося, у вівторок, 26 квітня, народний депутат із фракції "Самопоміч" Вікторія Войціцька після зустрічі представників фракцій Верховної Ради з помічником держсекретаря США Вікторією Нуланд повідомила, що Державний департамент США наполягає на внесенні змін до Конституції України щодо "особливого статусу" окремих районів Донецької та Луганської областей, проведенні виборів на окупованих територіях уже в липні та забезпеченні амністії учасникам НЗФ.

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...