Не дотягнуться: У Путіна пригрозили Саакашвілі довічним ув'язненням (відео)

Російська пропагандистська машина продовжує виливати бруд на постать екс-президента Грузії, вважаючи його винним у розв'язанні російсько-грузинської війни 2008 року.

Міхеїл Саакашвілі. Фото:ukr-online.com

Колишньому президентові Грузії Мхеїлу Саакашвілі у зв'язку зі збройним конфліктом в 2008 році Міжнародний кримінальний суд в Гаазі може винести вирок про позбавлення волі на строк від 30 років і навіть дати довічне ув'язнення. Про це повідомляє російський пропагандистський канал RT з посиланням на представника Парламентської асамблеї Ради Європи, інформують Патріоти України.

Пропутінський канал зазначає, що збройні сили Грузії в ході конфлікту нібито навмисно обстрілювали російських "миротворців".

"Якщо проводити повністю об'єктивне незалежне розслідування подій, що відбувалися в 2008 році в Південній Осетії, то неможливо уникнути звинувачень на адресу Саакашвілі. Він був лідером країни, яка відкрила вогонь по Південній Осетії і розв'язала цю війну.

На мій погляд, по-справжньому незалежне розслідування визнало б його винним. Він повинен постати перед судом", - сказав в ефірі телеканалу журналіст Ніл Кларк.

Нехай Путін здогадується, що ми можемо зробити: Сікорський зробив заяву про західні війська

неділя, 5 травень 2024, 9:40

Господаря Кремля Володимира Путіна треба тримати в невизначеності, щодо можливих кроків Заходу. Про це заявив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю BBC World, передають Патріоти України. Посилаючись на слова президента Франції Емманюеля Ма...

Білий дім поділився розрахунками деокупації України: Салліван спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть у стратегічний контрнаступ

неділя, 5 травень 2024, 8:47

Україна після отримання військової допомоги США планує розпочати новий контрнаступ у 2025 році. Про це у суботу, 4 травня, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає FT. Так, Салліван сказав, що він очікує "прогресу Рос...