Не хотів продавати зброю Україні: Аналітик зі США назвав 18 причин, чому Трамп може бути агентом Кремля

Дональд Трамп відразу погодився з заявами Путіна про те, що росіяни не втручалися у вибори, а не з “високою вірогідністю” оцінки американської розвідки.

Дональд Трамп. Фото: Рейтерс.

Минулої п’ятниці авторитетне видання New York Times повідомило, що “через кілька днів після того, як президент (США Дональд) Трамп звільнив Джеймса Б. Комі з поста директора ФБР, співробітники правоохоронних органів стали настільки стурбовані поведінкою президента, що почали розслідувати, чи не працював він на користь Росії проти американських інтересів”. Це розслідування цілком може тривати під егідою спеціального адвоката Роберта С. Мюллера III. У свою чергу, колумніст ще одного авторитетного видання The Washington Post, історик, автор бестселерів і зовнішньополітичний аналітик, якого Міжнародний інститут стратегічних досліджень назвав одним з “провідних світових авторитетів в області озброєних конфліктів”, Макс Бут в своїй статті назвав ключові факти, які підкріплюють це твердження. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із його міркуваннями.

Ось деякі докази того, що, на думку Бута, Дональд Трамп може бути, як називає його сам автор, російським “активом”:

1) У Трампа довга історія фінансових відносин з Росією. Так, за словами американських журналістів, з 2003 по 2017 рік люди з колишнього СРСР здійснили 86 покупок за готівку нерухомості Трампа на загальну суму 109 мільйонів доларів. У 2010 році приватний підрозділ Deutsche Bank також позичив йому сотні мільйонів доларів в той же час, коли цей підрозділ відмивав мільярди російських грошей.

“Росіяни становлять досить непропорційну частину багатьох наших активів. Ми не покладаємося на американські банки. У нас є все необхідне фінансування з Росії”, — хвалився Трамп-молодший в 2014 році. Більш того, згідно з визнанням колишнього адвоката Трампа Майкла Коена, Трамп навіть хотів побудувати вежу Trump Tower під час президентської кампанії в 2016 році за допомогою помічника Володимира Путіна. Саме такі фінансові труднощі зазвичай використовуються спецслужбами, такими як ФСБ, щоб заманити в пастку іноземців, і вони можуть зробити Трампа вразливим для шантажу, підкреслює автор статті.

2) Росіяни втрутилися в вибори 2016 року в США, щоб посприяти обранню президента Трампа.

3) Трамп, за словами аналітика, мало не закликав росіян зламати електронну пошту свого конкурента — Хілларі Клінтон, 27 липня 2016 року, в той самий день, коли хакери російської розвідки намагалися атакувати сервери кампанії Клінтон.

4) Згідно з даними аналітиків з Moscow Project, був здійснений “101 контакт між командою Трампа і оперативниками, пов’язаними з Росією”, і “команда Трампа намагалася приховати кожен з них”. Самим сумно відомим з цих контактів відбувся 9 червня 2016 року, коли відбулася зустріч в Trump Tower між верхівкою командиТрампа і кремлівським емісаром, які обіцяли “накопати бруд” на Клінтон.

5) Кампанія Трампа була повна людей, таких як Картер Пейдж, Джордж Пападопулос, Пол Манафорт, Рик Гейтс і Майкл Флінн, з підозріло близькими зв’язками з Москвою.

6) Манафорт, який керував кампанією Трампа безкоштовно і був у великому боргу перед російським олігархом, зараз зізнається, що пропонував своєму російському діловому партнерові, який підозрюється в зв’язках з російською розвідкою, дані опитувань, які можна було б використовувати для таргетування російської кампанії в соціальних мережах від імені Трампа.

7) Партнер Трампа Роджер Стоун, який був в контакті з WikiLeaks, заздалегідь знав, що росіяне зламали електронні листи голови кампанії Клінтон Джона Подести, пише аналітик, підкреслюючи в той же час, що сам Стоун це заперечував.

8) Вступивши на посаду, Трамп звільнив главу ФБР Джеймса Комі, щоб зупинити розслідування щодо зв’язків з Росією, а потім хвалився про це послу Росії і міністру закордонних справ, а також поділився з ними надсекретною інформацією. Пізніше Трамп звільнив генерального прокурора Джеффа Сешена, бо той не припинив розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера після звільнення Комі.

9) Трамп наполегливо відмовився визнавати, що Росія втрутилася у вибори в США, або мобілізувати зусилля свого уряду, щоб зупинити майбутнє втручання у вибори. Він погодився з заявами Путіна про те, що росіяни не втручалися у вибори, а не з “високою вірогідністю” оцінки американської розвідки.

10) Як жоден президент не робив до нього, Трамп атакує і підриває Міністерство юстиції США і ФБР — дві установи, які стоять на передовій боротьби з російським шпигунством і впливають на операції в Сполучених Штатах.

11) Як жоден попередній президент не робив, Трамп “нападає і підриває” Європейський Союз і НАТО. Він запропонував Франції покинути ЄС, і заявляв, що Сполучені Штати можуть покинути НАТО.

12) Трамп підтримує популістських, проросійських лідерів в Європі, таких як Віктор Орбан в Угорщині і Марін Ле Пен у Франції — так само роблять і росіяни.

13) Трамп похвалив Путіна як “сильного лідера”, критикуючи багатьох інших — від голлівудських зірок до глав союзних націй. Трамп навіть похвалив Путіна за висилку американських дипломатів і, незважаючи на вказівки його помічників, привітав Путіна з переобранням на пост президента.

14) Трамп був абсолютно млявим під час своїх зустрічей з Путіним, пише аналітик, головним чином в Гамбурзі та Гельсінкі. Ще більш підозрілим є той факт, що Трамп “зробив все можливе, щоб приховати деталі своїх розмов з... Путіним, в тому числі, щонайменше, один раз, заволодівши записками свого особистого перекладача і інструктуючи лінгвіста не обговорювати зустріч з іншими чиновниками адміністрації... кілька чиновників заявили, що їм так і не вдалося отримати достовірну інформацію про двогодинну зустріч президентів у Гельсінкі”.

15) Трамп захищає російське вторгнення в Афганістан і повторює інші проросійські тези.

16) Трамп виводить війська США з Сирії, передаючи цю країну Росії та її союзнику — Ірану.

17) Трамп фактично нічого не зробив у відповідь на захоплення Росією українських кораблів у міжнародних водах, тим самим сприяючи посиленню російської агресії.

18) Трамп сіє хаос в уряді. Останнім таким випадком став рекордний за тривалістю “шатдаун” і призначення в.о. на ключові пости, такі як пост глави міністерства оборони і міністерства юстиції, тим самим просуваючи російську мету підірвати свого головного противника (США — ред.).

Як зазначає Бут, в свій захист Трамп стверджує, що він був більш жорстким з Росією “ніж будь-який інший президент”, але буквально в наступному реченні він говорить, що “жити із Росією — це добре, а не погано”. Всякий раз, коли Сполучені Штати в останні два роки фактично робили кроки для встановлення жорстких відносин з Росією — це робив Конгрес (законопроект про санкції проти Росії 2017 року) або помічники Трампа (висилка 60 російських дипломатів). The Post повідомляє, що Трамп був “в люті”, коли його адміністрація поводилася жорстко по відношенню до Росії, а NBC News повідомляє, що він дав вказівку підлеглим ніколи не обговорювати плани продажу зброї Україні.

“Навряд чи це „поза розумним сумнівом“ випадок, коли Трамп є російським агентом — звичайно, не так, як Роберт Хансен або Олдріч Еймс. Але це сильні непрямі докази, що Трамп є, за словами колишнього в.о. директора ЦРУ Майкла Морелла і колишнього директора ЦРУ Майкла Хейдена, „мимовільним агентом Російської федерації“ (Морелл) або „корисним дурнем“, яким „маніпулює Москва“ (Хайден). Якщо Трамп насправді не російський агент, він непогано його імітує”, — підсумував аналітик.

Джерело: УНН

Скільки ще Путін продовжуватиме війну і від чого це залежить: Політолог дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 10:22

Повна залежність України від допомоги Заходу дає можливості Путіну продовжувати війну. Про це розповів політолог, експерт “Бюро аналізу і політики” Віктор Бобиренко в ефірі телеканалу “Еспресо”, передають Патріоти України. “Ми маємо розуміти, наскільк...

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...