Не ламайте Україну через коліно: У найближчі два роки проведення виборів на Донбасі неможливо, - ЦВК, Андрій Магера

В окупованих районах неможливо дотриматися вимог таємності голосування.

Андрій Магера. Фото: Обозреватель.

Протягом найближчих двох років провести вибори на Донбасі неможливо. Про це в ефірі 5 каналу заявив заступник голови Центрвиборчкому Андрій Магера, передають Патріоти України.

Він уточнив, що йдеться про окремі райони Донецької та Луганської областей, де неможливо дотриматися вимог таємності голосування. Раніше голова військово-цивільної адміністрації Донецької області Павло Жебрівський заявив, що вибори на Донбасі можна буде провести не раніше, ніж через півроку після виведення військ РФ.

Водночас народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Костянтин Усов підкреслив, що вибори на окупованих територіях Донбасу повинні були відбутися згідно із загальноукраїнським виборчим законодавством, тож окремого законопроекту щодо проведення таких виборів на сьогодні не існує.

"Процес іде": Генерал-лейтенант розповів, як ATACMS вплинули на бойові дії

неділя, 5 травень 2024, 21:28

Генерал-лейтенант у відставці та ексзаступник начальника Генерального штабу ЗСУ Ігор Романенко пояснив, як ракети ATACMS вплинули на бойові дії на фронті. Про це він розповів в ефірі телемарафона, передають Патріоти України. Він зазначив, що росіяни ...

Відправився на горішній суд відповідати за свої злочини: У Бердянську знищили організатора окупаційних катівень - ГУР

неділя, 5 травень 2024, 21:15

Головне управління розвідки Міноборони України підтвердило ліквідацію колаборанта в окупованому Бердянську Запорізької області й повідомило деякі подробиці з цього приводу. . Повідомляється, що 5 травня 2024 року близько 9:40 у тимчасово окупованому ...