"Не лежатимуть мертвим тягарем": Луценко розповів, що буде зі справами Іванющенка та Бойка

Розтрата Кіотських грошей та закупівля газовидобувних вишок розслідуватимуться вже найближчим часом, пообіцяв Генпрокурор.

Юрій Луценко. Фото:nr2.com.ua

Справи щодо незаконної розтрати Кіотських коштів соратником колишнього президента Віктора Януковича Юрієм Іванющенком і щодо закупівлі газовидобувних вишок колишнім віце-прем'єром Юрієм Бойком "не лежатимуть мертвим тягарем". Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час своєї першої прес-конференції на посаді генпрокурора, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Мене цікавить справа Іванющенка. У зв'язку з цим всі кримінальні провадження щодо нього передані до департаменту спеціальних розслідувань, які очолює пан Горбатюк", - заявив Луценко.

При цьому генпрокурор зазначив, що розглядати справи Іванющенка окремо від «мафіозної діяльності колишнього президента Віктора Януковича», він не може.

За словами Луценка, розслідування справ усіх соратників Януковича, в тому числі і Іванющенка, є серйозним викликом для начальника департаменту спеціальних розслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергія Горбатюка.

"Так, у справі про Кіотський протокол мені висунули контраргумент. Мовляв усі кошти були використані на нині окупованих територіях, де не можна провести експертизу. Як і у справі "вишок Бойка", неможливо закінчити провадження не допустивши експертів до оцінки придбаного. Якщо "вишки" знаходяться на окупованих територіях, експерт не може сказати, скільки вони реально коштують. І таким чином, не може вирахувати збиток, який нанесений. І це проблема", - заявив Луценко.

Разом з тим, генпрокурор заявив, що вдалося знайти фрагменти, які можуть прокуратурі допомогти у справі "вишок Бойка" і без власне "бурових".

"Стосовно Іванющенка аналогічно: спочатку мені говорили про те, що все на окупованій (території). Вчора мені доповіли, що частина цих грошей була використана в Івано-Франківській області. Обов'язково перевірю, займаємося", - заявив Луценко.

У цьому зв'язку він запевнив, що "жодна справа не буде лежати мертвим грузом". Також Луценко додав, що депутати не зможуть зупинити слідство у зазначених справах.

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...

"Завдання полягає в пропорційному розподілі сил": Навіть зі зброєю від США потрібен час на стабілізацію фронту, - Коваленко

середа, 24 квітень 2024, 15:39

Відновлення поставок американської зброї дасть змогу ЗСУ стабілізувати лінію фронту і накопичити ресурси для нової спроби великого контрнаступу. Таку думку "Фокусу" висловив воєнний експерт, координатор групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко...