Не на Донбасі: Головний розвідник США прогнозує загострення між Україною та Росією на морі

Напруга на воді набагато більше імовірна, ніж на суші.
Ден Коутс. Фото: АР.

Україна та Росія боротимуться на зміцнення своїх позицій в акваторії Азовського і Чорного морів. Такий прогноз на 2019 рік дав директор національної розвідки Сполучених Штатів Америки Ден Коутс, передають Патріоти України.

"Напруженість з обох сторін продовжить посилюватися в районі Чорного і Азовського морів, тоді як кожна прагне зміцнити свій суверенітет і можливості свого флоту", - вважає експерт. Свою думку він виклав у письмовій доповіді, котра була оприлюднена комітетом у справах розвідки Сенату США. Коутс наголошує, що в інтересах Кремля зусібіч підривати стабільність України. "Росія продовжить кампанію по військовій, політичній та економічній дестабілізації України, щоб спробувати перешкодити Києву зміцнювати зв'язки з НАТО", - вважає він.

Засоби протиповітряної оборони, артилерійські установки та пускові зенітно-ракетні комплекси. Такий смертоносний набір морем рухається в бік Азова. Про це повідомляє Reuters. Джерела інформагенції в окупованому Криму повідомляють, що саме звідти, ймовірно з бухти у Севастополі, російський ракетний фрегат, з гелікоптером на борту, рухається до Азовського моря.

Разом із тим директор американської розвідки не схильний вбачати серйозної можливості відновлення повномасштабних бойових дій на Донбасі. "Ми вважаємо, що технічно як Україна, так і підтримувані Росією сили здатні провести масштабну наступальну операцію. Проте в 2019 році такий сценарій малоймовірний, якщо тільки одна зі сторін не вирішить, що її противник всерйоз намагається порушити існуючий статус-кво", - пояснив Коутс.

Джерело: ТСН.ua

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...