"Не нужно спешить с выводами": У США зреагували на офшорний скандал навколо Порошенка

У Білому домі не поспішають коментувати звинувачення в бік конкретних осіб.

Петро Порошенко. Фото: ЖЖУ США заявили, що і надалі будуть підтримувати Україну, незважаючи на офшорний скандал навколо президента Петра Порошенка. Про це сказав прес-секретар Білого дому Джош Ернест, повідомляють Патріоти України.

При цьому, Ернест заявив, що наразі не може коментувати звинувачення в адресу окремих осіб. За його словами, в України зараз багато важливих справ, про які не варто забувати через "панамські офшори". "Беручи до уваги обсяг цих документів, не варто робити поспішні висновки", - заявив він.

Прес-секретар Білого дому також наголосив, що прогрес Порошенка очевидний на фоні його попередника. "Попереду багато роботи. Але якщо поглянути на дії попередника Порошенка, стає очевидно, що Україна зробила великий прогрес.

Також очевидно те, що успішна імплементація цих антикорупційних реформ є критично важливою для довгострокового успіху української нації. США надалі підтримуватимуть Україну, надаючи допомогу в питаннях безпеки, економічну допомогу. Ми також будемо закликати їх запроваджувати ці реформи чесно, щоб гарантувати успіх нашого партнера України в довгостроковій перспективі", - сказав Ернест.

Нагадаємо, за словами юристів офшори Порошенка були створені не для того, щоб підприємства ухилялися від сплати податків. Вони навіть не провадили комерційну діяльність. Офшори створили саме для того, щоби передати активи президента в управління міжнародній корпорації "Ротшильд".

Раніше, до журналістів потрапив гігантський архів документів панамської компанії Mossack Fonseca. У центрі скандалу - глава Китаю Сі Цзіньпін і президент Азербайджану Ільхам Алієв, прем'єри Великої Британії, Ісландії та Пакистану, футболіст Мессі і очільник УЄФА Мішель Платіні.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...