Не переживе перший-ліпший значний землетрус: Московська пропаганда брехала, що Кримський міст зроблений щонайменше на 100 років

Природні фактори руйнування погано поставленого мосту вже є. Окупанти, скоріш за все, сподіваються на російське "авось". Авось достоїть до тих пір, поки є Путін, чи після Путіна, так чи інакше, питання Криму не вирішиться.
Керченський міст приречений. Фото: РБК.

Журналісти провели розслідування та дізналися, чим знехтували проектувальники мосту через Керченську протоку, який попри прогнози скептиків встановили у 2018 році, передають Патріоти України.

Проектом будівництва мосту через Керченську протоку займалися впродовж тривалого періоду: за президентства Леоніда Кучми, Віктора Ющенка та Віктора Януковича. Та щоразу експерти робили висновок: будувати його не можна. Українські науковці сумніваються, чи міцність споруди перевірили, як належить. До прикладу, коли у 1976 році випробували Північний міст у Києві, переправу заставили КрАЗами, вщент наповненими щебенем.

Керченський міст же випробовували лише два десятки робочих КамАЗів. Відтоді вантажівки на нього не пускають. Російська влада запевнила: для того, щоб не заважати туристам. Якщо повне навантаження не пустили, це свідчить про те, що є певні сумніви. Ті, хто проектували та будували цей міст, мають певні застереження щодо нього, – впевнений віце-президент асоціації "Мости України" Петро Коваль. Надійності споруди загрожують три природні фактори. Перша та головна проблема – тектонічні плити, їх стик розташований поруч із протокою. Коли плити рухаються, стаються землетруси.

Проектувальники мосту неодноразово заявляли, що споруда служитиме до ста років, адже вони нібито врахували ймовірність підземних поштовхів. Та Петро Коваль переконаний, що під час серйозних тектонічних зсувів міст обов'язково зазнає руйнувань. Ще одна небезпека для Керченського мосту – м'які ґрунти. "Ті ґрунти, на які міст спиратиметься, лежать дуже глибоко. Ми вирішили використовувати пальові фундаменти на трубах великого діаметру, які пройдуть через товщу слабких ґрунтів і спиратимуться в глини на глибині приблизно 60-ти метрів", – запевнив раніше Ілля Рутман, генеральний директор компанії, яка проектувала міст.

Проте російський гідролог Юрій Медовар розповів, що стабільні ґрунти у Керченській протоці починаються лише після одного кілометру глибини. "Вони не назвали міст на честь Путіна. Бояться, бо знають: він недовговічний", – додав науковець. Ще одна небезпека для споруди – крига. У 1945 році саме льодохід зруйнував перший кримський міст. За історичними даними, крига тоді сягала метр завтовшки. Та росіяни кажуть, що навіть до таких природних катаклізмів готові.

Однак, експерти дослідили супутникові фото, які опублікувало Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України опублікували супутникові фото та озвучили висновок: опори мосту нестабільні та рухаються. Зміщення зафіксували одразу на трьох ділянках – неподалік узбережжя Криму, у центральній частині споруди та на острові Тузла.

Джерело: Крим.Реалії

Чиновники путіна обурені "бездуховними" витівками України: БПЛА вночі атакували кілька регіонів РФ. На Смоленщині горять з НПЗ (відео)

середа, 24 квітень 2024, 9:14

Російська влада звинуватила Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО працювали по повітряних цілях. Очевидці стверджують, що під час атаки пролунали щонайменше 4-5 вибухів. . Він звинуватив Україну в атаці, зазначивши, що комплекси ППО військ РФ ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...