Не Польща: Стало відомо, які країни ЄС гальмують надання "безвізу" Україні

Європейська комісія вже давно дійшла висновку, що влада у Києві та Тбілісі виконала усі необхідні вимоги, але серед країн Євроспільноти немає одностайної думки на цю тему.

Вітольд Ващиковський. Фото: ZN.ua.Польща підтримує скасування віз до країн Європейського Союзу для громадян Грузії та України і закликає країни, які не хочуть цього погодитися на це. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Польське радіо.

Про ситуацію, що склалася повідомив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, який взяв участь у зустрічі євросоюзних керівників відомств дипломатії у Брюсселі. Європейська комісія вже давно дійшла висновку, що влада у Києві та Тбілісі виконала усі необхідні вимоги, але серед країн Євроспільноти немає одностайної думки на цю тему.

“Ми півтори години пояснювали, доказували, що у гру входить гонор Євроспільноти і наші зобов’язання. Якщо ми й далі хочемо співпрацювати, якщо хочемо формувати східну політику, то ми повинні реалізувати наші зобов’язання”, - додав керівник МЗС. З неофіційних інформацій виходить, що серед євросоюзних країн найбільший спротив скасуванню віз для громадян Грузії та України проявляють Франція та Німеччина.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...