Не повторюйте помилок Обами: Екс-головнокомандувач НАТО закликав Трампа дати Україні летальну зброю

Філіп Брідлав також закликав Трампа не знімати санкцій з РФ до повного виконання Росією Мінських угод.

Філіп Брідлав. Фото:Голос Америки

Президент США Дональд Трамп має уникнути помилки Барака Обами, який не наважився надати Україні оборонні озброєння, необхідні для самооборони. Про це заявив колишній головнокомандувач військ НАТО у Європі, генерал Філіп Брідлав, повідомляють Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

Брідлав у свідченнях перед комітетом Сенату із міжнародних відносин наголосив, що адміністрація Трампа, яка розуміє важливість сильної позиції для успіху у переговорах, повинна сповідати позицію розміщення оборонних засобів на найближчих підступах до супротивника, коли йдеться про протидію викликам Кремля на адресу НАТО.

"Адміністрація Обами не виявила бажання надати Україні оборонні озброєння, необхідні для того, щоб краще захистити себе. Нова команда спроможна уникнути цієї помилки", - йдеться у тексті виступу Брідлава, оприлюдненому на сайті Комітету.

Він також закликав Трампа не знімати санкцій з РФ до повного виконання Росією умов Мінських угод.

"Діалог з Росією можливий, так само, як і співпраця з певних важливих питань. Але не можна дозволити, щоб заради співпраці ми відмовлялись від власних принципів, чи здавали власні інтереси. Ми повинні починати діалог на базі довіри та взаємоповаги. Таким чином, можна буде досягнути угод, які служитимуть нашим інтересам, і протримаються тривалий час", - відзначив генерал.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...