​Не просто санкції: Стало відомо, чому під заборону потрапила наймасовіша бухгалтерська програма в Україні

Поспіх з яким запроваджено такий жорсткий захід в РНБО пояснили тим, що через 1С здійснювались кібершпигунство та кібератаки сусідньої, недружньої держави. Однак бізнесу обіцяють поспіхом «руки не викручувати».

Роз’яснення ситуації дав на прес-конференції особисто Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, повідомляють Патріоти України.

«Що стосується програмного продукту, який реалізується в Україні. Було прийнято рішення щодо санкцій проти підприємств-юридичних осіб, які його розповсюджують. Хочу сказати, що СБУ дослідила, що деякі з них використовуються для нелегального збору інформації, тобто це фактично кібершпигунство», - заявив високопосадовець.

«З іншого боку – використовується цей контент для розповсюдження небезпечних вірусів, і потім у відповідний час починаються за їх допомогою потужні кібератаки, такі, які були наприкінці минулого року та декілька днів тому. СБУ реально проаналізувала ситуацію, і це рішення (РНБО) застосовується проти тих підприємств, контент яких реально небезпечний для кіберпростору України», - додав Турчинов.

«Звичайно, ми не можемо примусити бухгалтера, який користується російським програмним продуктом, терміново від нього відмовитися…», - наголосив чиновник. Разом з тим Турчинов підкреслив, що державні, бюджетні установи мають терміново, в обов’язковому порядку переводитись на програмний продукт національного виробника. За його словами, є дуже якісний продукт, який виробляють українські програмісти та європейський програмний продукт, який забезпечує якісне обслуговування бухгалтерського обліку тощо.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...