Не ставати заручниками минулого: Глава МЗС Польщі зробив крок назустріч Україні

Вітольд Ващиковський впевнений, що історичне минуле не повинно ставати на заваді дружнім та партнерським стосункам України та Польщі.

Ілюстрація:www.memory.gov.ua

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вважає, що українсько-польські відносини не повинні ставати заручниками минулого. Про це повідомляється у Twitter польського зовнішньополітичного відомства, передають Патріоти України.

"Підтримуючи Україну в її спробах реформ і проєвропейської політики, ми не повинні забувати про питання історії. У той же час ми не хочемо того, що наші двосторонні відносини стануть заручниками минулого", - заявив він.

Як відомо, останнім часом в українсько-польських відносинах спостерігається помітне загострення на грунті розбіжностей в питаннях історії.

Так, президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Україна повинна відмовитися від визнання Організації українських націоналістів і Української повстанської армії формаціями, які боролися за незалежність держави.

У свою чергу лідер партії "Право і справедливість" Ярослав Качиньський заявив, що Україна повинна відмовитися від культу Степана Бандери.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...