Не та компанія: Марина Порошенко вишивала рушник разом зі скандальним Трухановим (фото)

Перша леді України відвідала сьогодні Одещину і привезла з собою Книгу Миру - спеціальне видання, в якому діти вояків з усієї країни залишають свої побажання, які складають своєрідну дитячу молитву за мир.

Фото:Думская

Дружина президента Марина Порошенко разом зі школярами та мером Одеси Геннадієм Трухановим, який знаходиться під слідством Національного антикорупційного бюро, вишивала семиметровий рушник національної єдності. Про це свідчать фото на сайті глави держави, інформують Патріоти України.

Також про це повідомляє і місцеве видання Думская. Зазначається, що на старовинному полотні, якому вже понад 100 років, "стібок до стібка вишивали понад 1500 рукодільниць".

Як розповіла директор обласного центру української культури Валентина Вітос, рушник вишивають вже три роки:

"У центрі композиції - Дерево Життя. Найбільша квітка символізує Одесу. Навколо - шість менших квіток. Це міста обласного підпорядкування Ізмаїл, Теплодар, Подольск, Південний, Чорноморськ, Білгород-Дністровський. Далі - 26 кольорів за кількістю районів", - говорить вона.

Наймолодшому учаснику акції три роки, а найстаршому майже 100 років.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...