Не в унісон з Аграмунтом: Дві великі групи в ПАРЄ не підтримають повернення РФ в Асамблею

Представник Європейської народної партії наголосив, що Палац Європи, де проходять сесії ПАРЄ, має свої принципи і правила демократії, які не можна змінювати під будь-яку країну.

ПАРЄ. Ілюстрація:http://www.ukrinform.ua/

Група Європейської народної партії (ЄНП), а також консерватори в Парламентській асамблеї Ради Європи не будуть підтримувати зняття політичних санкцій з Російської Федерації. Про позицію ЄНП оголосив німецький депутат Аксель Фішер, коментував від імені групи доповіді щодо російсько-українського конфлікту, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Так, зараз активно йде дискусія, нам кажуть, що Росія повинна повернутися в цей зал. Але наша група говорить ні", - заявив Фішер. "Це (Палац Європи, де проходять засідання ПАРЄ - ред) - будинок демократії, у нас є правила і принципи демократії. Ми не повинні змінювати їх під конкретну країну - або Росію, або Туреччину, або будь-яку іншу", - додав політик.

Точно такої позиції дотримується група консерваторів, про що заявив британець Пол Скаллі, який доповідав від імені групи. "Так, діалог з Росією був би корисний, але ми повинні пам'ятати, чому Росія покинула асамблею", - заявив він. "Ми зараз не можемо допустити, щоб Росія знову приєднається до цього залу", - додав Скаллі.

"Донька кричала, мамо, я помираю": Моторошні подробиці про удар окупантів по Дніпру

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:53

Російська окупаційна армія 19 квітня завдала масованого ракетного удару по Дніпропетровській області. Через ворожу атаку загинуло семеро людей, двоє з них - діти. Понад три десятки мешканців поранені. У Дніпрі окупант влучили у житловий будинок та залі...

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...