Не варто очікувати результатів Мінських угод: Євродепутат запропонувала радикальне рішення щодо перемир'я на Донбасі

На думку Ребекки Хармс на Донбас потрібно ввести миротворчу місію ООН або безпекову місію ЄС.

Миротворці ООН. Ілюстрація:112 Україна

Перемир'я за Мінськими угодами на Донбасі не буде, потрібно ввести миротворців ООН або безпекову місію ЄС. Таку думку висловила співголова групи "Зелених" Ребекка Хармс у Європарламенті під час у дискусії на Київському безпековому форумі. Про це пише Європейська правда, інформують Патріоти України.

Вона зазначила, що перемир’я на Донбасі, яке є першим пунктом Мінських домовленостей, порушується з першого дня після підписання Мінська-1. Тож не варто очікувати результатів Мінських угод у тому вигляді, якими вони є зараз.

"Тому необхідно якнайшвидше досягти домовленості про перемир’я, а це можливо лише в разі запровадження жорсткого механізму – чи то "блакитних шоломів" (миротворча місія ООН, – ред.), чи то безпекової місії ЄС. Миротворці мають з’явитися у доповнення до Мінських угод," – вважає євродепутат.

Хармс додала, що багато разів відвідувала лінію зіткнення та зону АТО, і на її думку, дотримання перемир'я і надалі буде неуспішним.

"Військові туди ніколи не приходять": The Guardian дізнався, де в Києві ховаються від мобілізації

субота, 4 травень 2024, 14:47

Триває мобілізація в Україні, і в Києві є "острівець виживання" - житловий комплекс у заможному районі Києва, який не відвідують військові. Ухилянтів легше зловити у більш бідних районах, розповів 36-річний ІТ-менеджер Олександр, який спеціально переїх...

США нададуть Україні авіабомби, що самостійно наводитимуться на глушники GPS

субота, 4 травень 2024, 14:33

Пентагон уклав контракт з компанією Scientific Applications and Research Associates (SARA) на суму 23,5 мільйона доларів, який передбачає придбання сенсорів для пошуку засобів радіоелектронної боротьби Home-on GPS та інтеграцію голівок самонаведення зб...