"Не відповівши на російську агресію в Грузії, Захід зробив помилку, бо Росія зрозуміла, що вона може йти далі" - екс-прем'єр Великобританії Кемерон

За словами колишнього глави британського уряду, "потрібно перезапустити" мінський процес. При цьому Кемерон не сказав, що конкретно для цього потрібно зробити.

Девід Кемерон. Фото:Сегодня

Країни Заходу зробили помилку, коли за великим рахунком закрили очі на російську інтервенцію в Грузію в 2008 році: це дало зрозуміти Росії, що "можна йти далі", і привело в підсумку до нападу держави-агресора на Україну. Таку думку висловив на 14-му щорічному форумі Ялтинська європейська стратегія в Києві колишній прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон, передають Патріоти України з посиланням на ЛігаБізнесІнформ.

"Я думаю, ми зробили помилку, не відповівши на ситуацію в Грузії (вторгнення Росії в Грузію 2008 року, - ред.). Це дало Росії зрозуміти, що вона може йти далі", - заявив він.

За його словами, "потрібно перезапустити" мінський процес. При цьому Кемерон не сказав, що конкретно для цього потрібно зробити.

Співрозмовник Кемерона по панельній дискусії, екс-держсекретар США Джон Керрі, вважає, що на саміті НАТО в Уельсі восени 2014 року, коли блок розглядав ситуацію з окупацією Росією Кримського півострова і війною в Донбасі, Москві послали "чіткий сигнал".

"Ми прийняли рішення і чітко дали зрозуміти: ціна за такі дії буде екстремально високою, особливо якщо Росія продовжить ескалацію", - сказав він, додавши, що рівень брехні і пропаганди з Кремля, а також захоплення Криму стали "несподіванкою" для Заходу.

Разом з тим, Керрі зізнався, що його "дуже розчаровує" уповільнений мінський процес. За його словами, позицію США щодо мирного врегулювання він "неодноразово" описав президенту РФ Володимиру Путіну, однак поки що бажаного результату це не принесло.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...