"Не все те золото, що блищить": Злитки, які випали із літака у РФ, виявилися з іншого металу

На борту знаходилися злитки срібла.

Злитки, які випали, виявилися не золотими. Фото: РІА "Новости".

На борту вантажного літака Ан-12, з якого біля аеропорту Якутська при зльоті зірвало стулку люка, знаходилися злитки срібла, а не золота, передають Патріоти України.

"За моєю інформацією, на борту перебували злитки срібла. Всього близько 200 злитків дорогоцінного металу. Частина вантажу виявилася на злітно-посадковій смузі", - пише "Інтерфакс" з посиланням на своє джерело.

При цьому в московському представництві компанії Kinross Gold, "дочка" якої займалася розробкою родовища Купол, звідки перевозився вантаж, повідомили, що на борту були злитки зі сплаву Доре - він містить не менше 70 відсотків золота і/або срібла.

"Весь вантаж зібраний, тому питання страховки не варто", - уточнив представник компанії Станіслав Бородюк. За даними Північно-Східного лінійного управління МВС на транспорті, з літака випали 172 злитка загальною вагою близько 3,4 тонни.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...