Не все втрачено: Луценко озвучив ще один спосіб відправити уряд Яценюка у відставку

Парламент має право повторно ухвалювати рішення про недовіру, але вже не уряду, а особисто прем'єр-міністру України.

Юрій Луценко. Фото:kievvlast.com.ua

Лідер фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко наголошує, що у наступні три тижні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк має запропонувати новий склад уряду або піти у відставку, інакше розглядатиметься питання про недовіру йому особисто. Про це Луценко сказав у коментарі журналістам, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

“У нас попереду три непленарні тижні, за час яких прем'єр-міністр має визначитися: або він пропонує такий новий склад уряду і таку конкретну програму, яка збере парламентську більшість, — 226 депутатів, або він усвідомить, що цього він особисто зробити не може і складе з себе повноваження”, - сказав Луценко.

За його словами, якщо Яценюк не зробить того чи іншого кроку, то, “очевидно, доведеться повторно ухвалювати рішення про недовіру уже, власне, не уряду, а прем'єр-міністру України”.

Депутат зауважив, що законодавством Верховній Раді заборонено порушувати питання про відповідальність уряду двічі на одній сесії, але “є ще питання відповідальності прем'єр-міністра”.

“Відставка прем'єр-міністра тягне за собою відставку уряду. Це можна зробити, але я не прихильник цього”, - сказав Луценко.

Як повідомлялося раніше, 16 лютого Верховна Рада 247-ма голосами визнала роботу уряду незадовільною, але не підтримала постанову про недовіру Кабміну.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...