​Не виключена ядерна війна з мільйонами жертв і ще 5-6 великих регіональних: Військово-політичний експерт про найбільші виклики 2017-го року і загрози 2018-го

Найбільшою загрозою у 2018 році здається ймовірна Друга корейська війна. Загострення російсько-українського військового конфлікту не очікується.

Російсько-американський історик Юрій Фельштинський, доктор історичних наук, дослідник Новітньої історії Росії, дослідник та критик путінського режиму перерахував події котрі найбільше схвилювали світ у 2017 році і найбільші загрози 2018-го. Патріоти України пропонують ознайомитись з тим, як воно бачиться ситуації з північно-американського континенту.

"У США 2017-ий пройшов під знаком російського втручання в американські вибори і перемоги Трампа. У Росії знаменною подією стали участь російської армії в Сирійській громадянській війні і утримання там при владі Асада, стан якого сьогодні виглядає більш стабільним, ніж раніше. У Європі в ряді країн пройшли вибори і референдуми. Англія вийшла з Євросоюзу. Франція - не вийшла і тепер вже не вийде. Не вийде і Німеччина. В Азії позначилася криза через наполегливі спроби північнокорейського керівництва створити ядерну зброю, здатну завдати удару по США. На Близькому Сході посилюється вплив Ірану, який намагається стати регіональною супердержавою. На цьому тлі переворот в Саудівській Аравії, що стався під прапором прогресу, видається ще і спробою Сауд-аравійського керівництва протистояти зростанню іранського впливу.

Найбільшою загрозою у 2018 році здається ймовірна Друга корейська війна. Вона почнеться ударом США по Північній Кореї. Але наслідки цього удару абсолютно непередбачувані. Ці удари можуть привести до швидкої і блискучої перемоги Америки над північнокорейською комуністичною диктатурою і об'єднання Кореї під керівництвом Південної Кореї, але можуть призвести до затяжної Другої корейської війни і загибелі сотень тисяч і навіть мільйонів людей, не кажучи вже про існуючий ризик використання воюючими сторонами ядерної зброї.

Другим по вибухонебезпечності є близькосхідний регіон через можливе військового протистояння з одного боку Ірану та Ізраїлю, з іншого - Ірану і Саудівської Аравії. Стороною-агресором в цьому або цих конфліктах є Іран.

Думаю, що в 2018 році ми можемо також стати свідками спроб створення нової держави - Курдистану, що порушить стабільність ще і в Туреччині."

Хтось привласнив резиденцію "послідовного": Невідомі не пустили в Межигір’я міжвідомчу урядову комісію, створену для націоналізація активів Януковича

понеділок, 29 квітень 2024, 18:30

Невідомі особи не пустили на територію парку-пам’ятки Межигір’я міжвідомчу комісію, яка має передати парк під державне управління. Про це в понеділок, 29 квітня, повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів. Повідомляється,...

Готує наступника? Кадиров призначив свого 16-річного сина куратором школи спецназу в Чечні

понеділок, 29 квітень 2024, 17:56

Голова російського регіону Чечні Рамзан Кадиров призначив свого 16-річного сина Адама куратором Російського університету спецназу (РУС) імені Володимира Путіна у Гудермесі. Про це він написав ввечері 28 квітня у своєму телеграмі, передають Патріоти Укр...