Не випадково: Турчинов розповів, хто організував "вкид" про українські двигуни для КНДРівських ракет

Спроби дискредитації України будуть продовжуватися, переконані в РНБО.

Олександр Турчинов. Фото: i.lb.ua

Секретар Ради нацбезпеки та оборони розкрив деякі розвіддані, пов'язані із історією "продажу Україною ракетних двигунів для Північної Кореї". Про це говориться у доповіді секретаря РНБО, повідомляють Патріоти України.

"За інформацією нашої розвідки, - заявив Олександр Турчинов, - на початку червня 2017 року російська сторона в ініціативному порядку розповсюдила серед окремих представників воєнно-дипломатичного корпусу, акредитованого в м. Москва, позиційний матеріал стосовно того, що північнокорейська ракета розроблена за допомогою українських фахівців".

Також російські спецслужби для розповсюдження інформації провокативного характеру, що дискредитує Україну, системно використовують заздалегідь напрацьовані зв'язки з експертним та журналістським середовищем різних країн. У даному випадку підтвердженням цього факту є оприлюднення "вкиду" американським експертом Майклом Еллеманом, сім'я якого має дуже тісні стосунки з ключовими посадовими особами російських спецслужб.

На думку робочої групи, Еллеман був цинічно використаний російськими спецслужбами як одна з багатьох ланок заздалегідь налагодженої Росією системи розповсюдження провокативної інформації.

"З великою ймовірністю спроби дискредитації України в чутливих сферах діяльності з боку Росії будуть продовжуватися", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше в розвідці США пояснили, як КНДР змогла самостійно виготовляти ракетні двигуни.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...