Не зважаючи на заборону України: У диппредставництвах РФ відкрились виборчі дільниці

За право потрапити до російського парламенту будуть боротися 14 партій.

Ілюстрація:www.unn.com.ua

Сьогодні, 18 вересня, у Росії почалися вибори депутатів Держдуми сьомого скликання. Виборчі дільниці закриються сьогодні о 21.00 за московським часом (збігається з київським), після чого Центральна виборча комісія РФ почне підрахунок голосів виборців. Про це пише Гордон, передають Патріоти України.

Російські вибори проходять за змішаною системою. Це означає, що з 450 депутатів одна половина буде обрана за пропорційною системою, тобто за партійними списками, інша - за мажоритарною, тобто в одномандатних округах. За право потрапити до російського парламенту будуть боротися 14 партій.

За станом на 8.00 неділі, під посольством Російської Федерації в Києві зібралася черга, орієнтовно, з 10 осіб, які йдуть голосувати. При пред'явленні паспорта бажаючих пускають на територію посольства.

Агенство зазначає, що безпеку в цьому районі посилено охороняють співробітники Національної Поліції України та Національної гвардії. Прилегла до будівлі посольства територія оточена металевим загородженням. На даний момент - обстановка спокійна, протестуючих немає.

В Одесі за станом на 8.00 в неділю близько 20 співробітників Національної поліції України присутні біля будівлі генерального консульства РФ. Також в Генеральному консульстві РФ у Харкові в неділю вранці почала роботу дільниця з виборів до російського парламенту.

Біля будівлі консульства і прилеглих до нього вулиць вжито підвищених заходів безпеки: дуже багато поліцейських і бійців Національної гвардії України. Крім того, вулицю патрулюють кінологи з собаками.

Вхід до будинку - тільки по пред'явленню паспорта громадянина РФ. Люди, які хочуть голосувати, передають документи співробітнику консульства через загратовані двері, співробітник консульства забирає документи і йде. Потім після перевірки ручним металошукачем і після 5-10 хвилин очікування людина може зайти всередину. Представників проукраїнських організацій в даний час біля будівлі генконсульства немає, проте вони обіцяли прибути до дипломатичної установи пізніше.

Крім того, біля будівлі Генерального консульства РФ у Львові в неділю вранці ситуація спокійна, дипломатична установа працює, однак відсутні будь-які ознаки того, що в ній відкрилася виборча дільниця з виборів до Держдуми РФ.

У будівлю Генконсульства ніхто не заходить і не виходить з неї. Біля входу стоїть співробітник Національної гвардії, працює охорона. Повз будівлю проходять нечисленні перехожі. Черговий Генерального консульства РФ повідомив, що у дипустанові робочий день, але на питання, чи відкрита виборчу дільницю, не зміг відповісти.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...