Небезпека під назвою "Орлан": Волонтер пояснив, чому втрати сил АТО на Донбасі зростають

Мирослав Гай переконаний, що саме зараз на Донбасі росіяни проводять випробування новітньої техніки та сучасних комплексів з коригування вогню.

«Орлан-10» — багатоцільовий безпілотний літальний апарат виробництва ТОВ «Спеціальний технологічний центр» Санкт-Петербург. Фото: wikipedia.org.

Український волонтер Мирослав Гай пояснив, чому втрати сил АТО на окупованому Донбасі стали рости. Про це Гай розповів в інтерв'ю Обозревателю, передають Патріоти України.

Він відзначив посилення обстрілiв в зоні АТО. За словами Гая, росіяни зараз використовують Донбас як велику тренувально-експериментальну базу, де військові тренуються в режимі, наближеному до бойового.

Також волонтер стверджує, що на Донбасі росіяни проводять випробування новітньої техніки, сучасних комплексів з коригування вогню.

"Вони завели на Донбас ці свої безпілотні системи "Орлан" — фактично, цілі артилерійські системи, які дозволяють у багато разів підвищити якість попадання", — розповів Гай.

На його думку, саме ось цьому українські війська несуть такі великі втрати — з-за того, що росіяни використовують на Донбасі новітню зброю.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...