Небезпека поруч: "Все эти "моторолы", "захарченки", "плотницкие" могут появиться завтра в Верховной Раде Украины", - нардеп

Якщо Опозиційний блок, олігархічні групи "Воля народу" і "Відродження", БПП і "Народний фронт" проголосують за зміни до Конституції щодо особливого статусу Донбасу, в країні станеться вибух.

Юрій Шухевич: Порошенко йде на повну капітуляцію перед Москвою. Фото: hubs.uaВ ексклюзивному інтерв'ю виданню ГОРДОН народний депутат від Радикальної партії, радянський дисидент і політв'язень, син головнокомандувача УПА Романа Шухевича Юрій Шухевич заявив, що у Верховній Раді є конституційна більшість для внесення змін до Конституції щодо особливого статусу Донбасу, повідомляють Патріоти України. Далі він продовжив:

У Верховній Раді України вже може знайтися 300 голосів за зміни до Конституції щодо особливостей місцевого самоврядування в деяких районах Донецької і Луганської областей. На думку нардепа, з останнього голосування щодо зміни Конституції видно, що Опозиційний блок і "дві олігархічні групи: "Воля народу" і "Відродження" - будуть голосувати за зміни до Конституції. Якщо до цього додати Блок Петра Порошенка і "Народний фронт", цього їм буде достатньо для внесення змін.

"Это катастрофа, я вам сразу скажу... Я думаю, за этот закон голосование может быть еще до того, как мы разойдемся на летние каникулы, а это будет где-то во второй половине июля, где-то с 15 июля мы идем на каникулы до 1 сентября", – заявив він.

Нардеп зазначив, що подібне голосування може призвести до протестів в Україні, і нагадав, що цивільний корпус "Азов" вже провів попереджувальну акцію проти особливого статусу.

"Это может привести к взрыву", – попередив Шухевич. Він додав, що Росія намагається впровадити "ЛНР" і "ДНР" як автономні одиниці України.

"Это будет начало федерализации. А потом они будут подстрекать другие области на такой статус, скажем, автономный... С другой стороны, есть выборы, и все эти "моторолы", "захарченки", "плотницкие" могут появиться завтра в Верховной Раде Украины. Может дойти до новых выборов. Скажут, что Донбасс не представлен, что нужны новые выборы. Или проведут довыборы на Донбассе, мне пока тяжело сказать, как это будет", – заявив нардеп.

На його думку, влада може піти на амністію бойовикам. "Порошенко идет на полную капитуляцию перед Москвой. Это видно по его политике. То, что делается в Минске, – это все видно", – підсумував Шухевич.

За інформацією народного депутата від "Самопомочі" Вікторії Войціцький, Держдепартамент США наполягає на тому, щоб вибори на окупованих територіях Донецької та Луганської областей пройшли вже цього літа.

Мінські угоди були підписані 12 лютого 2015 роки після 17-годинних переговорів лідерів України, Росії, Німеччини та Франції. Вони передбачають припинення вогню, відведення важких видів озброєння, моніторинг міжнародних спостерігачів, проведення місцевих виборів відповідно до українського законодавства, амністію учасникам конфлікту, звільнення і обмін полоненими, доступ гуманітарних місій для допомоги нужденним, повернення Україні контролю над кордоном, проведення в Україні конституційної реформи в частині децентралізації. На сьогоднішній день жоден з цих пунктів не виконано.

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...

Захарова пожалілася на "ворожі дії" країн Балтії та пригрозила "асиметричними заходами"

неділя, 5 травень 2024, 23:39

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Москва планує запровадити економічні та транзитні санкції щодо Латвії, Литви та Естонії за «ворожі дії» щодо Росії. Про це повідомляє The Moscow Times, передають Патріоти України. «На ворожі дії прибалтів ...