Недобитки в очікуванні своїх: У Миколаєві у комуніста та екс-високопосадовця МВС вилучили арсенал зброї для диверсій на травневі

Правоохоронці виявили схованку в гаражному підвалі в центрі Миколаєва під час санкціонованого обшуку. За оперативними даними брати готували сюрприз «Хунті» найближчими днями

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією вилучили арсенал зброї та боєприпасів. Про це повідомляє прес-центр СБУ, повідомляють Патріоти України. Власниками гаража є брати, один з яких - колишній міліціонер, інший був активістом забороненої в Україні Компартії. На сьогодні обидва знаходяться на території Російської Федерації.

Оперативники спецслужби вилучили зі схованки гранатомет РПГ-18, автомат Калашникова з двома магазинами, кулемет «Thomson» з трьома магазинами, пістолет ТТ з трьома магазинами, 33 гранати РГ-47, Ф-1 та РГД-5, півтора кілограма пластиду, вісім запалів до вибухових речовин, три вибухових пакета, а також майже 12 тисяч патронів різного калібру.

За інформацією спецслужби, арсенал зброї міг бути використаний для здійснення диверсій для дестабілізації ситуації в регіоні під час найближчих тижнів. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії, - йдеться в повідомленні.

Гараж, де знайшли арсенал зброї та боєприпасів, належить одному з колишніх високопоставлених керівників Миколаївської обласної міліції - полковнику у відставці Олександру Матухно, повідомляє «Преступности.НЕТ».

Раніше Олександр Матухно 30 років пропрацював в міліції, а потім пішов у підприємництво. Його брат Валентин Матухно очолював так звану «миколаївську обласну організацію Комуністичної партії робітників і селян». Валентин Матухно був активним представником «Антимайдану», в 2014 році СБУ проводила обшуки в його помешканні.

Зараз СБУ перевіряє причетність відставного полковника міліції до діяльності терористичної організації «ДНР». Поліція почала кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України («Незаконне зберігання зброї і боєприпасів»).

Також повідомлялося, що цей арсенал зброї міг бути використаний для резонансного злочину - ескалації напруженості суспільно-політичної ситуації в регіоні напередодні травневих свят.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...