"Недореволюція якась сталася": Ярош розповів, як українська влада копіює методи Януковича

Представники влади часто поводяться, як якісь царі, князьки питомі.

Фото: facenews.ua

На сьогоднішній день складається враження, що в Україні відбулася недореволюція, оскільки українська влада копіює методи екс-президента України Віктора Януковича. Про це в заключній частині інтерв'ю "Апострофу" заявив командир Української добровольчої армії, екс-лідер "Правого сектора", нардеп Дмитро Ярош, повідомляють Патріоти України.

"Я знав, що ми досягнемо якихось певних позитивних результатів (після Революції Достоїнства, - ред.). Просто коли кров проливали вже, я розумів, що тут держава стверджується. Що ми робимо для того фундамент. При цьому ілюзіями я себе не тішив. Бо бачив, хто там керує тими процесами. Я розумів, що вони прийдуть до влади - і нічого не будуть робити з того, що обіцяли народу. Або будуть робити щось тільки під тиском. Тому що їх все влаштовувало", - зазначив він.

За словами Яроша, це люди із тієї ж системи, проти якої вони нібито боролися на Майдані.

"Ви ж подивіться на всіх цих лідерів, починаючи від президента. Вони ж всі пройшли всі стадії при Кучмі, при Ющенку, при Януковичі. Навіть міністрами дехто був в уряді внутрішньої окупації! Так чого від них можна було очікувати?" - додав нардеп.

Ярош підкреслив, що система не змінилася. І вона виробляє такі ж кадри і такі ж підходи. Так, бізнес в Україні сьогодні не може нормально зітхнути, немає стабільності.

"Навіть Кучмі свого часу вдалося підняти цей малий бізнес. Лотки поставили, люди жити почали, кредити брати... За часів Ющенка не змогли задавити це все повністю. Але при Януковичі вже, звичайно, пішло... І вони замість того, щоб хороші приклади брати з минулого, беруть якісь зовсім інші приклади. І складається враження, що все більше - від Януковича", - сказав політик.

За його словами, можна легко порівняти, як працюють приватні та державні структури. Зокрема, державний концерн "Укроборонпром" дуже важко долає всілякі бюрократичні перешкоди.

"Я якось говорив з [Романом] Романовим, з керівником "Укроборонпрому". Так він розповідав, що на одному з заводів за рік поміняв п'ять директорів - тому що всі крадуть. І високі зарплати не допомагають. Крадуть всі, кого не призначиш. І хороші начебто, і непогані менеджери, а приходять - і крадуть", - сказав Ярош.

За його словами, така ситуація складається через те, що держава - поганий управлінець. Нардеп вважає, що, якщо б, наприклад, приватна компанія взялася будувати завод з виробництва патронів - він давно б уже працював.

"Хоча і говорять, що в грудні на кшталт планується будівництво вже. Але стільки вже часу пройшло і скільки ще пройде, поки вони це зроблять... Ось приклади дійсно революційних, на мій погляд, речей. А так - маємо якусь напівборотьбу, напівреволюцію. .. Недореволюція якась сталася", - уточнив Ярош.

Він додав, що представники влади часто поводяться, як якісь царі, князьки питомі.

"На День міста Дніпра я з Жорою Тукою розмовляв, він розповідав - і у мене немає підстав йому не вірити - що має точну інформацію по парі областей України, від 30 до 50% бізнесу вимагають переписувати на керівника області... І про це знають, значить, всі! І я переконаний, що це і в Київ валізки возяться, тому що інакше це б швидко припинили", - сказав Ярош.

За його словами, багато підприємців скаржаться на те, що не можуть вести бізнес без хабарів.

"Так, значить, не зроблена була революція в цьому питанні! Хоча бізнес - це ж теж основа, економічна основа держави. Замість цього ми спостерігаємо, як вони одних олігархів послаблюють, а решта дуже непогано себе почувають. Відбувається просто перерозподіл олігархічних потоків, але несистемне ослаблення олігархів як таких", - підсумував він.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...