Недоторканних немає: Прокуратура висунула звинувачення проти французського друга Путіна

За даними слідства, Ніколя Саркозі скористався становищем, щоб укривати інформацію про порушення під час виборчої кампанії 2007 року.

Ніколя Саркозі. Фото:Радіо Свобода

Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі судитимуть за корупцію та зловживання своїм становищем. Згідно з французьким законодавством, підозрюваному можна висунути звинувачення в скоєнні злочину лише під час судового засідання. Обвинувачувальний акт слідчі передали до суду 29 березня, повідомляють Патріоти України з посиланням на New York Times.

Провадження відкрили після того, як слідчі використовували записи телефонних розмов для доведення, що покійний лідер Лівії Муаммар Каддафі фінансував кампанію Саркозі. Каддафі також продовжував стежити за своїм ставлеником через мережу інформаторів.

Адвокати Саркозі раніше стверджували, що слідчі перевищили свої повноваження і тиснули на колишнього президента під час бесід з ними в період з вересня 2013 року по березень 2014 року.

Разом з Саркозі один з його адвокатів Тьєррі Герцог і прокурор також постануть перед судом за тими ж звинуваченнями, повідомляє близьке до слідства джерело. Саркозі обговорив із прокурором можливість закриття справи проти казначея його партії та інших підозрюваних. Натомість запропонував хабарі.

Також скористався розумовою слабкістю найбагатшої жінки Франції Ліліан Бетанкур, аби отримати від неї фінансування готівкою. Ці звинувачення також базуються на телефонних розмовах.

Зловживання владою карається у Франції штрафом у €500 тис. Крім того, Саркозі звинувачують у перевитраті коштів на свою провальну виборчу кампанію 2012 року.

"Навіть якщо усунути чинник військового договору": Захід не захищатиме Україну так само, як Ізраїль, оскільки політично йому це не вигідно, - Ілія Куса

четвер, 18 квітень 2024, 6:39

"Теза про те, що Ізраїль захищають усі, а нас ніхто, не витримує жодної критики, лише відображає рожевий світ, в якому живе частина суспільства", - про це у Фейсбуці пише Ілія Куса, передають Патріоти України. "1. Ізраїль має юридичного союзника, підп...

Можна собі уявити настрої у Кремлі: Через загрозу санкцій США Китай вперше за півтора роки скоротив експорт до Росії , – Bloomberg

четвер, 18 квітень 2024, 6:23

Китай залишається головним постачальником стратегічних товарів необхідних для продовження війни проти України. Експорт товарів з Китаю до Росії у березні впав вперше з середини 2022 року після погроз США розширити санкції проти китайських компаній. За ...