"Немає миру без права": Президент Польщі підтримав Україну у питанні миротворчої місії на Донбасі

За словами Анджея Дуди, незаконна анексія Росією Криму та агресія терористів на Донбасі не могли бути можливими без сильної підтримки. Польський глава також зазначив, що це є викликом для безпеки Європи.

Анджей Дуда. Фото:Радіо СвободаПрезидент Польщі Аджей Дуда підтримав введення миротворчої місії ООН на Донбас. З відповідною промовою він виступив на форумі Ради безпеки в Нью-Йорку, присвяченому ролі міжнародного права в підтриманні миру, передають Патріоти України з посиланням на Польське радіо.

"Немає миру без права. Міжнародне право залишається найсильнішим інструментом цивілізованих країн для забезпечення міцного миру, заснованого на довірі та нормах і цінностях, які визнають усі сторони", - заявив Дуда.

За його словами, незаконна анексія Росією Криму та агресія терористів на Донбасі не могли бути можливими без сильної підтримки. Польський глава також зазначив, що це є викликом для безпеки Європи.

"Польща підтримує ідею відправити миротворчі сили Організації Об'єднаних Націй в Україну. Така місія не повинна обмежуватися захистом співробітників ОБСЄ, а повинна охоплювати всю територію конфлікту, включаючи українсько-російський кордон", - підкреслив він.

Крім того, Дуда нагадав про заморожені конфлікти в Грузії, Молдові та Нагірному Карабаху, а також ситуацію в Сирії.

"Безкарність відповідальних за хімічні атаки в цій країні суперечить міжнародному праву і підриває мирний процес і нашу загальну безпеку", - зазначив президент Польщі.

Він додав, що такі злочини ніколи не повинні повторитися. Дуда закликав відновити ізраїльсько-палестинські переговори і підтримав дипломатичні заходи з метою денуклеаризації Корейського півострова. Також, він закликав міжнародне співтовариство підтримувати сучасні розслідування, зокрема, в питанні смоленської катастрофи.

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...