"Необхідно підтримувати ідею членства України в ЄС", - спікер парламенту Швеції

Люди, які приїжджають до країн Скандинавії та Балтії, можуть на власні очі побачити переваги інтеграції.

Урбан Алін. Фото: РБК.

Північноєвропейські країни мають підтримувати ідею розширення Євросоюзу, в тому числі прийняття в майбутньому до складу блоку України та Молдови. Про це заявив спікер парламенту Швеції Урбан Алін під час виступу на "Ризькій конференції-2017", передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

"Країни Північної Європи та Балтії (Північно-Балтійська вісімка, - ред.) мають бути тим голосом у Євросоюзі, який закликатиме бути більш відкритими до глобалізації…Ми маємо бути на чолі дискусій про те, що країни мають право бути членами ЄС. Я кажу про такі країни, як Україна і Молдова", - сказав Алін.

Він зазначив, що виступає проти будь-яких закликів щодо закриття кордонів, адже люди, які приїжджають до країн Скандинавії та Балтії, можуть на власні очі побачити переваги інтеграції. Алін також відзначив, що в даний час в Євросоюзі ніхто не має бажання говорити про розширення, хоча подібна відмова від дискусії, на його думку, велика помилка. "У певний момент в майбутньому буде хороший період для розширення ЄС і ми маємо просувати цю ідею", - додав спікер.

Депортації тривають? Влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей

понеділок, 29 квітень 2024, 6:57

За даними російського видання "Важные истории", влада РФ примусово вивозить з окупованих територій недієздатних людей, до депортації причетна дитяча омбудсмен Кремля Марія Львова-Бєлова та фонд, у якому працювали майже всі її родичі, передають Патріоти...

Натяки були: Гетьман дав прогноз, де ЗСУ можуть почати новий контрнаступ

понеділок, 29 квітень 2024, 6:30

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман припустив, що Збройні сили можуть готувати наступний контрнаступ на півдні України. Він, зокрема нагадав, що Велика Британія надає нам додаткову підтримку, як от авіабомби і катери. ...