Непостійне членство сусіда: Новий голова МЗС Польщі розповів, як діятиме щодо України через Радбез ООН

За словами глави сусіднього зовнішньополітичного відомства, Польща хоче показати в ООН, що є важливою державою.

Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович. Фото:Телеграф

Польща під час членства в Раді Безпеки ООН має намір приділити велику увагу врегулюванню конфлікту на сході України. Про це в коментарі Польському радіо сказав міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович, передають Патріоти України.

Видання зазначає, що Чапутович узяв участь у засіданні Ради Безпеки ООН, присвяченому питанням Афганістану і країн Центральної Азії.

За словами Чапутовича, Польща хоче показати в ООН, що є важливою державою і в рамках роботи в Радбезі буде звертати особливу увагу на факти порушення міжнародного права.

"Для Польщі міжнародне право є основою міжнародного ладу, і ситуація, що його порушують, – а це відбувається також по сусідству з Польщею, на сході, стосовно України, – не служить запевненню безпеки", – сказав Чапутович.

Як відомо, Рада Безпеки складається із 15 членів: п'яти постійних (Китай, Росія, Британія, США і Франція) і 10 непостійних, яких обирають на два роки. Із 1 січня 2018 року Польща стала непостійним членом Ради Безпеки ООН від країн Східної Європи замість України.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...