Неспішний поступ НАТО: США відправить до Прибалтики бомбардувальники, які здатні нести ядерну зброю

У Латвії, Литві та Естонії з 27 травня по 22 червня проходять навчання "Удар шаблі 16", в яких беруть участь близько 10 000 військовослужбовців з 13 країн.

Боїнг B-52 «Стратофортресс» (англ. Boeing B-52 Stratofortress - Стратосферна фортеця) - американський багатофункціональний важкий наддалекий стратегічний бомбардувальник-ракетоносець. Фото: ЖЖ.

Три американських стратегічних бомбардувальника B-52 "Стратофортресс" візьмуть участь у військових навчаннях в Балтії. Про це йдеться в прес-релізі Стратегічного командування збройних сил США, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Бомбардувальники, які здатні нести ядерний заряд, вилетять 2 червня з бази ВПС Майнот в штаті Північна Дакота і прибудуть в британський Ферфорд. Там і базуватимуться.

Проте повітряна техніка буде задіяна в навчаннях "Удар шаблі-16" і "Справедливий молот".

Навчення "Удар шаблі 16" вже почалися в Латвії, Литві та Естонії 27 травня. Триватимуть вони до 22 червня. У них беруть участь близько 10 тисяч військовослужбовців з 13 країн.

Раніше повідомлялося, що США перекинули до Чорного моря винищувачі F-22 Raptor. Вони будуть знаходитися на авіабазі в Румунії, яка стане їх постійним місцем дислокації.


Захищати начальство не було вже кому: Бійці Третьої штурмової бригади полонили двох російських командирів, що поклали своїх підлеглих в ході атаки українських позицій

неділя, 12 травень 2024, 0:55

Бійці Третьої окремої штурмової бригади біля населеного пункту Райгородок на Луганщині взяли у полон заступника командира роти і старшого сержанта 752-го полку РФ. Про це 11 травня повідомляє пресслужба бригади. Зазначається, що під час спроби штурм...

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...