Несподівано: Трамп помстився полякам за українців

Президент Польщі Анджей Дуда і глава уряду Матеуш Моравецький найближчим часом не мають права відвідувати Білий дім.

Трамп помстився за українців. Ілюстрація: Рейтерс.

Сполучені Штати ввели санкції проти представників польської влади, які будуть діяти до тих пір, поки скандал через закон про Інститут національної пам'яті не вирішиться, передають Патріоти України.

Це означає, що президент Польщі Анджей Дуда і глава уряду Матеуш Моравецький найближчим часом не мають права відвідувати Білий дім, тут вони стали персонами нон-грата. Як повідомляють польські ЗМІ, це загрожує не тільки вищевказаною забороною, а й блокуванням фінансування спільних військових проектів. "У разі переслідування з боку польської прокуратури будь-якого громадянина США через нововведення, продиктовані змінами в закон про ІНП, наслідки будуть драматичними (зокрема, мова йде про Яна Томаша Гроссе - дослідника і автора скандальних книг, які покладають на поляків спільну відповідальність за Голокост)", - йдеться в повідомленнях польських видань. Ця заява прозвучала під час зустрічі американських і польських дипломатів.

Найгострішою під час цієї зустрічі була риторика Веса Мітчелла - помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії. Його позиція полягає в тому, що закон про ІНП неприйнятний для США, оскільки спрямований проти свободи слова.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...